A banánokat hámozd meg, és törd össze egy villával, hogy püré állagot kapj.
Használj érett banánt, hogy az édességét kihasználhassuk a tésztában.
Egy tálban keverd össze a fubát (kukoricaliszt), a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót.
Ha nem szeretnéd túl édesre, csökkentheted a cukor mennyiségét.
A tojásokat verd fel, majd add hozzá a banánpürét, a tejet és az olajat. Keverd jól össze.
Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá még egy kevés tejet, hogy könnyebb legyen keverni.
A folyékony keveréket öntsd a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, hogy a broa ne legyen túl kemény.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és egy sütőformát kenj ki olajjal vagy bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a tésztát és süsd 30-40 percig.
A sütési idő sütőnként változhat, ezért érdemes tűpróbát végezni.
Amikor a broa aranybarna színt kap, vedd ki a sütőből, és hagyd kicsit hűlni.
Hagyjuk pihenni 10 percig, hogy a broa ne törjön el szeletelés közben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.