Broa de fubá com banana tálalva, egy finom, banános, kukoricalisztből készült sütemény.

Broa de fubá com banana

A Broa de fubá com banana egy tradicionális brazil édesség, amely a kukoricaliszt és a banán egyedülálló kombinációját használja. Az étel gyökerei a brazil vidéken találhatók, ahol a fubá, vagyis kukoricaliszt alapú édességek nagyon népszerűek. Az édes és puha tészta, valamint a banán természetes édessége egy finom, házias édességet alkot, amely tökéletes reggelire vagy uzsonnára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Fubá (kukoricaliszt)
2 db Banán
2 db Tojás
100 g Cukor
200 ml Tej
1 ek. Sütőpor
1 csipet
1 cs. Vaníliás cukor
3 ek. Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg, és törd össze egy villával, hogy püré állagot kapj.

    Használj érett banánt, hogy az édességét kihasználhassuk a tésztában.

    2

    Egy tálban keverd össze a fubát (kukoricaliszt), a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót.

    Ha nem szeretnéd túl édesre, csökkentheted a cukor mennyiségét.

    3

    A tojásokat verd fel, majd add hozzá a banánpürét, a tejet és az olajat. Keverd jól össze.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá még egy kevés tejet, hogy könnyebb legyen keverni.

    4

    A folyékony keveréket öntsd a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, hogy a broa ne legyen túl kemény.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és egy sütőformát kenj ki olajjal vagy bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a tésztát és süsd 30-40 percig.

    A sütési idő sütőnként változhat, ezért érdemes tűpróbát végezni.

    6

    Amikor a broa aranybarna színt kap, vedd ki a sütőből, és hagyd kicsit hűlni.

    Hagyjuk pihenni 10 percig, hogy a broa ne törjön el szeletelés közben.