A brokkolit szedd rózsáira, és főzd meg sós vízben 5-7 perc alatt, amíg megpuhul. Tedd félre.
Ne főzd túl a brokkolit, mert akkor elveszíti a színét és az állagát. A roppanós brokkoli a legjobb.
A tofut vágd kockákra, és keverd össze egy kevés curryporral és olívaolajjal, majd pirítsd meg serpenyőben, amíg aranybarnára sül. Tedd félre.
A tofu pirítása előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, így jobban fog pirulni.
Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért. Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg őket 2-3 percig.
A gyömbért reszelve is hozzáadhatod, úgy intenzívebb ízt ad.
Add hozzá a főtt brokkolit, és öntsd fel kókusztejjel. Turmixold össze, amíg krémes állagot nem kapsz.
Ha nincs kókusztejed, használhatsz tejszínt vagy növényi tejszínt is.
Ízesítsd a brokkolikrém curry-t sóval, borssal, és facsart lime levével. Tartsd melegen alacsony lángon.
A lime levét fokozatosan adagold, kóstold meg közben, hogy ne legyen túl savanyú.
Tálaláskor halmozd a brokkolikrém curry-t egy tányérra, helyezd rá a pirított tofut, és szórd meg friss korianderrel és pirított szezámmaggal.
A pirított szezámmag helyett használhatsz más magokat is, például tökmagot vagy napraforgómagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.