Brokkolis curry quinoa tofuval

Brokkolis curry quinoa tofuval

A brokkolis curry quinoa tofuval egy különleges, ízletes fogás, amely a brokkoli frissességét ötvözi a quinoa könnyedségével és a tofu gazdag textúrájával. A kókusztejes curry gazdag és krémes alapot biztosít, amely harmonizál a fokhagyma és gyömbér fűszeres aromájával. Ez a fogás tökéletes választás egy gyors, de laktató vacsorához vagy ebédhez, amely egészséges és ízletes egyben.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Brokkoli
200 g Quinoa
300 g Tofu
400 ml Kókusztej
2 tk. Currypor
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
20 ml Olívaolaj
10 g Friss koriander
10 g Pirított szezámmag
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.

    A quinoát főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a kesernyés ízű szaponinokat.

    2

    A brokkolit szedd rózsákra, és gőzöld meg enyhén sós vízben 5-7 perc alatt.

    A brokkolit ne főzd túl, mert elveszíti a színét és a roppanósságát. Ha nincs gőzölőd, kevés vízben is megfőzheted.

    3

    A tofut kockázd fel, és pirítsd aranybarnára olívaolajon egy serpenyőben. Tedd félre.

    A tofu pirítás előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, hogy jobban piruljon. Használhatsz papírtörlőt.

    4

    A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel, majd pirítsd meg olívaolajon egy serpenyőben, amíg illatos nem lesz.

    Vigyázz, a fokhagyma könnyen megég! Alacsony lángon pirítsd, amíg illatos nem lesz, de nem barnul meg.

    5

    Add hozzá a curryporral elkevert kókusztejet, és forrald fel. Főzd 5-7 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.

    A currypor mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha csípősebben szereted, használj több curryport.

    6

    Keverd bele a főtt quinoát és a gőzölt brokkolit a curry szószba.

    A quinoát és a brokkolit óvatosan keverd a szószba, hogy ne törjön össze.

    7

    Tálaláskor helyezd a pirított tofut a tetejére, és szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel.

    A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb legyen az íze. A koriandert csak közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne hervadjon meg.