Ropogós brokkolis korokke, friss zöldségekkel tálalva

Brokkolis korokke

A brokkolis korokke egy klasszikus vegetáriánus étel, amely a brokkoli gazdag tápanyagaival és finom ízével bűvöli el a fogyasztókat. Eredetileg egy klasszikus magyar étel, de számos változata létezik a világ különböző részein. Az elkészítése egyszerű, de a ropogós külső és a lágy belső tökéletes harmóniát alkot. Az étel különösen népszerű, mint főétel vagy köret, de snackként is ideális.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Brokkoli
2 db Főtt burgonya
100 g Panko zsemlemorzsa
1 db Tojás
50 g Liszt
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
300 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit szedd kisebb rózsákra, majd főzd sós vízben 5-7 percig, amíg megpuhul. Ha megfőtt, szűrd le és hagyd kihűlni.

    Ne főzd túl a brokkolit, hogy megőrizze szép zöld színét és enyhén roppanós maradjon.

    2

    A főtt burgonyát hámozd meg, és törd össze villával vagy krumplinyomóval.

    A burgonyát jól törjük át, hogy sima pürét kapjunk, és a korokke könnyen formázható legyen.

    3

    A fokhagymát apróra vágd fel, majd a brokkolival együtt tedd egy tálba.

    A fokhagyma finomra vágása segít, hogy egyenletesebben eloszoljanak az ízek a masszában.

    4

    A brokkolit, a burgonyát, a fokhagymát, a sót és borsot keverd össze, majd adj hozzá egy tojást és jól dolgozd össze a masszát.

    Ha túl lágy a massza, egy kis lisztet is adhatsz hozzá, hogy jobban formázható legyen.

    5

    Formázz kis golyókat vagy korongokat a masszából.

    A korongokat ne csináld túl nagyra, mert a belső rész könnyen széteshet sütés közben.

    6

    A korongokat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül panko zsemlemorzsába mártsd, hogy ropogós bunda képződjön.

    A panírozást kétszer is megismételheted, hogy még ropogósabb legyen.

    7

    Forrósíts fel olajat egy serpenyőben, majd süsd a brokkolis korokkéket 3-4 percig mindkét oldalon, amíg szép aranybarnára sülnek.

    A megfelelő olajhőmérséklet biztosítja a ropogós textúrát – ha túl hideg, a korokke felszívja az olajat, ha túl forró, megéghet.

    8

    Szedd ki a korokkékat az olajból, és helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa.

    Ha túlságosan olajosnak találod, a papírtörlő segít eltávolítani a felesleget.