Bruschetta paradicsommal, kecskesajttal és friss bazsalikommal tálalva

Bruschetta kecskesajttal

A bruschetta olasz eredetű előétel, amelyet már az ókori Rómában is fogyasztottak. Az alapja pirított kenyér, amelyet fokhagymával dörzsöltek be, majd olívaolajjal locsoltak meg. A modern verziók ma már különféle feltétekkel készülnek – ezek közül az egyik legnépszerűbb a paradicsomos-bazsalikomos változat. A kecskesajt hozzáadása egy friss, krémes kontrasztot biztosít a savanykás paradicsomhoz és a ropogós kenyérhez. Ez az előétel ideális nyári estéken, baráti összejöveteleken vagy akár borozós estékre. Technikai tipp: a kenyér pirítását mindig közvetlenül tálalás előtt végezd el, hogy megőrizze ropogósságát. A bruschetta egy igazán sokoldalú étel, amely bármely étkezést elegánsan indíthat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Bagett vagy ciabatta kenyér
150 g Kecskesajt
3 db Paradicsom
1 ek. Friss bazsalikom
0.5 db Vöröshagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Balzsamecet
0.5 tk.
0.25 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyeret felszeleteljük kb. 1 cm vastagra, és egy serpenyőben vagy sütőben aranybarnára pirítjuk mindkét oldalát.

    A kenyeret olívaolajjal is megkenheted pirítás előtt, így még ropogósabb és ízletesebb lesz.

    2

    A paradicsomokat felkockázzuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és friss bazsalikomot. Sóval, borssal, olívaolajjal és balzsamecettel ízesítjük, majd összekeverjük.

    A paradicsom levét öntsd le, hogy ne áztassa el a kenyeret tálaláskor.

    3

    A pirított kenyérszeleteket megkenjük kecskesajttal, majd ráhalmozzuk a paradicsomos keveréket.

    A kecskesajt szobahőmérsékleten könnyebben kenhető – tálalás előtt vedd ki a hűtőből.

    4

    Friss bazsalikommal díszítjük, és azonnal tálaljuk.

    Tálaláskor cseppents még kevés balzsamecetet a tetejére a plusz ízért és dekorációért.