A baguette-et vágd fel vékony szeletekre. Próbálj egyenletes szeleteket vágni, hogy minden darab egyformán sülhessen meg.
Használj éles kenőkéset vagy kenyérvágót, hogy a szeletek ne törjenek el.
Melegíts egy serpenyőt közepes lángon. Tedd bele az olívaolajat, és amikor már elég meleg, tedd bele a baguette szeleteket. Süssd mindkét oldalát aranybarnára, körülbelül 2-3 percig, figyelve, hogy ne égjenek meg.
Ha szeretnéd, egy serpenyőben helyettesítheted a sima olívaolajat fokhagymás olajjal, hogy extra ízt adj hozzá.
Amíg a baguette pirul, vágd fel a diót apróbb darabokra. A diót piríthatod is egy kicsit, hogy még intenzívebb ízt adjon a bruschettának.
Ha a diót pirítod, vigyázz, hogy ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert könnyen megéghet. Pár perc elég neki!
Ha a baguette szeletek kész vannak, dörzsöld be a pirított felüket egy gerezd fokhagymával. Ez extra ízt ad a pirítósnak.
Ne dörzsöld túl erősen, hogy ne legyen túl intenzív a fokhagyma íze.
A mézet melegítsd fel egy kis lábasban, hogy könnyebben csurogjon a pirítósokra. Ne forrald, csak melegítsd fel.
Használj friss, tiszta mézet, hogy az íze igazán kiemelkedjen.
Az elkészített pirítósokra öntsd rá a meleg mézet, szórd rá a pirított diót, és tedd rá a friss bazsalikom leveleket.
Bázisként egy kis friss ricottát vagy túrót is tehetsz a pirítósra, ha gazdagabb ízre vágysz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.