Bruschetta mézzel és dióval, friss bazsalikommal díszítve

Bruschetta mézzel és dióval

A bruschetta olasz eredetű étel, amelyet hagyományosan fokhagymás pirítós formájában tálalnak. Az édes, mézes és diós változat modern twistet ad a klasszikus receptnek, amely tökéletes előétel vagy gyors snack lehet. Képzeld el, ahogy a frissen pirított baguette illata betölti a konyhát, miközben a méz és a dió gazdag aromája keveredik a friss bazsalikom illatával. A bruschetta minden falata egy igazi ízbomba, amely még az ínyenceket is lenyűgözi. Ez a recept tökéletes választás egy könnyű nyári vacsorához, vagy akár vendégváró falatkáknak is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Baguette
3 ek. Méz
50 g Dió
2 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
3 levél Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A baguette-et vágd fel vékony szeletekre. Próbálj egyenletes szeleteket vágni, hogy minden darab egyformán sülhessen meg.

    Használj éles kenőkéset vagy kenyérvágót, hogy a szeletek ne törjenek el.

    2

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon. Tedd bele az olívaolajat, és amikor már elég meleg, tedd bele a baguette szeleteket. Süssd mindkét oldalát aranybarnára, körülbelül 2-3 percig, figyelve, hogy ne égjenek meg.

    Ha szeretnéd, egy serpenyőben helyettesítheted a sima olívaolajat fokhagymás olajjal, hogy extra ízt adj hozzá.

    3

    Amíg a baguette pirul, vágd fel a diót apróbb darabokra. A diót piríthatod is egy kicsit, hogy még intenzívebb ízt adjon a bruschettának.

    Ha a diót pirítod, vigyázz, hogy ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert könnyen megéghet. Pár perc elég neki!

    4

    Ha a baguette szeletek kész vannak, dörzsöld be a pirított felüket egy gerezd fokhagymával. Ez extra ízt ad a pirítósnak.

    Ne dörzsöld túl erősen, hogy ne legyen túl intenzív a fokhagyma íze.

    5

    A mézet melegítsd fel egy kis lábasban, hogy könnyebben csurogjon a pirítósokra. Ne forrald, csak melegítsd fel.

    Használj friss, tiszta mézet, hogy az íze igazán kiemelkedjen.

    6

    Az elkészített pirítósokra öntsd rá a meleg mézet, szórd rá a pirított diót, és tedd rá a friss bazsalikom leveleket.

    Bázisként egy kis friss ricottát vagy túrót is tehetsz a pirítósra, ha gazdagabb ízre vágysz.