A bagettet szeleteld fel 2-3 cm vastagságú szeletekre, majd tedd a szeleteket egy sütőlapra.
Ha friss bagettet használsz, az étel íze még gazdagabb lesz.
A bagett szeleteket pirítsd meg a sütőben 180 fokon, kb. 5-7 perc alatt, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.
A pirított bagett lesz a bruschetta alapja, így fontos, hogy kellőképpen megpiruljon.
A fokhagymát vágd félbe, és a pirított bagett szeletek egyik oldalát dörzsöld meg a fokhagymával.
A fokhagyma finom ízt ad a pirított kenyérnek, így nem szükséges túl sokat használni belőle.
A cseresznyeparadicsomot vágd félbe, vagy negyedeld, majd tedd egy tálba.
A paradicsom frissessége kiemeli az étel ízét, ezért válassz érett, lédús paradicsomot.
Add hozzá az olívaolajat, balzsamecetet, sót és borsot a paradicsomhoz, és keverd jól össze.
A balzsamecet ad egy kis savanykás ízt, amely jól ellensúlyozza a rukkola kesernyés ízét.
A rukkola leveleket rakd a pirított bagett szeletekre, majd kanalazd rá a paradicsomos keveréket.
A rukkola frissessége és a parmezán gazdag íze nagyszerű harmóniában van a paradicsommal.
Szórd meg a bruschettát reszelt parmezán sajttal, és tálald azonnal.
A parmezán frissen reszelve a legfinomabb, így tálalás előtt reszeld rá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.