Bruschetta rukkolával és parmezánnal, tálalva frissen

Bruschetta rukkolával és parmezánnal

A bruschetta egy klasszikus olasz étel, amelyet hagyományosan pörkölt kenyérrel tálalnak. Az alapot az érett paradicsom és fokhagyma adja, míg a rukkola és a parmezán egyedülálló ízharmóniát biztosít. A bruschetta a mediterrán gasztronómia egyik legismertebb előétele, és tökéletes választás egy könnyű, de ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 17 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Bagett
100 g Friss rukkola
50 g Parmezán sajt
200 g Cseresznyeparadicsom
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Extra szűz olívaolaj
1 ek. Balzsamecet
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A bagettet szeleteld fel 2-3 cm vastagságú szeletekre, majd tedd a szeleteket egy sütőlapra.

    Ha friss bagettet használsz, az étel íze még gazdagabb lesz.

    2

    A bagett szeleteket pirítsd meg a sütőben 180 fokon, kb. 5-7 perc alatt, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.

    A pirított bagett lesz a bruschetta alapja, így fontos, hogy kellőképpen megpiruljon.

    3

    A fokhagymát vágd félbe, és a pirított bagett szeletek egyik oldalát dörzsöld meg a fokhagymával.

    A fokhagyma finom ízt ad a pirított kenyérnek, így nem szükséges túl sokat használni belőle.

    4

    A cseresznyeparadicsomot vágd félbe, vagy negyedeld, majd tedd egy tálba.

    A paradicsom frissessége kiemeli az étel ízét, ezért válassz érett, lédús paradicsomot.

    5

    Add hozzá az olívaolajat, balzsamecetet, sót és borsot a paradicsomhoz, és keverd jól össze.

    A balzsamecet ad egy kis savanykás ízt, amely jól ellensúlyozza a rukkola kesernyés ízét.

    6

    A rukkola leveleket rakd a pirított bagett szeletekre, majd kanalazd rá a paradicsomos keveréket.

    A rukkola frissessége és a parmezán gazdag íze nagyszerű harmóniában van a paradicsommal.

    7

    Szórd meg a bruschettát reszelt parmezán sajttal, és tálald azonnal.

    A parmezán frissen reszelve a legfinomabb, így tálalás előtt reszeld rá.