Bruschetta tojással és spenóttal, friss, zöldségekkel és tojással tálalva

Bruschetta tojással és spenóttal

A bruschetta egy híres olasz étel, amelyet általában friss paradicsommal és fokhagymával készítenek. Azonban számos variációja létezik, és az egyik legfinomabb változata a tojással és spenóttal készült. Ez a változat különösen friss és tápláló, tökéletes egy könnyű reggelire vagy vacsorára. A ropogós baguette és a lágy, főtt tojás kombinációja remekül illik a spenót friss ízéhez, míg a parmezán gazdagítja az ételt. Ha szereted az egyszerű, de ínycsiklandó ételeket, akkor a bruschetta tojással és spenóttal tökéletes választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Baguette
4 db Tojás
200 g Spenót
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Frissen őrölt fekete bors
50 g Parmezán

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A baguettet szeleteld fel 1-2 cm vastag darabokra, és egy serpenyőben, alacsony hőmérsékleten pirítsd meg mindkét oldalát, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A pirított baguette még finomabb lesz, ha egy kevés olívaolajjal megkened, mielőtt a serpenyőbe teszed.

    2

    A spenótot mosd meg, és egy serpenyőben az olívaolajjal együtt pirítsd meg 2-3 percig, amíg a levelek összeesnek.

    Ne hagyd túl sokáig a spenótot a serpenyőben, mert a levelek könnyen túlpuhulnak, és elveszíthetik frissességüket.

    3

    A fokhagymát hámozd meg és vágd apróra. Amikor a spenót már összeesett, add hozzá a fokhagymát, és keverd össze, hogy az illatok összeérjenek.

    A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert ha túl sokáig sütöd, keserűvé válhat.

    4

    Közben készítsd el a tojásokat: forralj vizet egy kis lábasban, és amikor felforrt, tedd bele a tojásokat. Főzd őket 6-7 percig, hogy a sárgája lágy maradjon.

    A tojások pontos főzési ideje kulcsfontosságú – ha túlfőzöd őket, akkor a sárgája kemény lesz.

    5

    Miután a tojások megfőttek, tedd őket hideg vízbe, hogy megállj a főzésükben. Hámozd meg őket, és vágd félbe vagy szeleteld fel, ahogy tetszik.

    A hideg vízbe való mártás segít, hogy könnyebben eltávolíthasd a héját, és a tojások is könnyebben lehűlnek.

    6

    A pirított baguette szeletekre helyezd a megpirított spenótot, és tedd rá a főtt tojásokat. Ízlés szerint szórj rá reszelt parmezánt és egy kis borsot.

    A parmezán ad egy kis extra ízt a bruschettához. A borsot frissen őröld, hogy intenzívebb legyen az íz.

    7

    Tálald a bruschettát melegen, és fogyaszd el a friss ízekkel.

    A bruschetta tökéletes reggelire vagy könnyű vacsorára, friss salátával kiegészítve.