Bubur Manado zöldséges rizskása kókusztejjel, friss fűszerekkel

Bubur Manado (zöldséges rizskása)

A Bubur Manado az indonéz konyha egyik hagyományos étke, amely tápláló és frissítő jellege miatt népszerű reggelire vagy ebédre. A kókusztej és a friss zöldségek kombinációja teszi ezt az ételt különlegessé. A Bubur Manado egyben tápláló is, mivel sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és gyorsan elkészíthető. A zöldségek friss íze és a kókusztej gazdag állaga együtt biztosítják a finom étkezést. Tálalhatjuk melegen vagy szobahőmérsékleten, és a koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a rizskását.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fehér rizs
400 ml Kókusztej
500 ml Víz
1 db Sárgarépa
100 g Zöldbab
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 ág Citromfű

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is, öblítsd át a rizst hideg víz alatt, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat. Tedd egy nagy lábasba a rizst, és add hozzá a vizet.

    A rizst alaposan öblítsd le, hogy a kásás állagot elkerüld. A tiszta víz segít abban, hogy a rizs egyenletesen főjön.

    2

    Amikor a rizs és víz a lábasban van, forrald fel, majd csökkentsd a hőt közepes lángra, és hagyd főzni 10-15 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Ne hagyd felügyelet nélkül, hogy a víz ne forrjon el. Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra vizet.

    3

    Add hozzá a kókusztejet, sót, frissen őrölt borsot, fokhagymát, reszelt gyömbért és citromfüvet, majd keverd jól össze.

    A gyömbér friss ízt ad, és a citromfű segít frissíteni a rizs kását. Ügyelj arra, hogy a kókusztej egyenletesen eloszoljon.

    4

    Ezután add hozzá a felkockázott sárgarépát és a zöldbabot. Tartsd közepes lángon, és főzd tovább 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségeket ne főzd túl, mert akkor elveszítik a színüket és tápanyagaikat.

    5

    Miután minden hozzávaló megfőtt, vegyük le a lábast a tűzről, és hagyjuk pihenni 5 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    A pihenési idő segít, hogy az ízek teljesen összeérjenek, és a rizs kása még gazdagabb legyen.

    6

    Tálald melegen. A Bubur Manado-t egy kis friss korianderrel is megszórhatod, ha szeretnéd.

    Ha szeretnéd, a koriander friss ízt ad, de nem szükséges hozzá. A Bubur Manado önálló ételként is nagyon finom.