A marhahúst vágd nagyon vékony szeletekre. Egy nagy tálban keverd össze a szójaszószt, a barna cukrot, a szezámolajat, az apróra vágott fokhagymát és gyömbért. Add hozzá a marhahúst, és hagyd pácolódni 30 percig vagy akár egy éjszakán át.
Minél tovább pácolódik a hús, annál ízletesebb lesz. A legjobb, ha egy éjszakán át a hűtőben hagyod.
Szeleteld fel a hagymát és a zöldhagymát vékony csíkokra. Készítsd elő a főtt rizst tálaláshoz.
A hagymát érdemes jéghideg vízbe áztatni pár percig szeletelés után, így kevésbé lesz csípős.
Forrósíts fel egy nagy serpenyőt vagy wokot közepes lángon, és adj hozzá egy kevés olajat. Tedd bele a pácolt marhahúst, és pirítsd meg gyorsan 5-6 perc alatt, amíg barnára sül, de nem szárad ki.
A húst ne tedd túl a serpenyőbe, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Ha sok a hús, süsd több részletben.
Add hozzá a hagymaszeleteket, és süsd további 2 percig, hogy a hagyma kissé megpuhuljon, de még ropogós maradjon.
A hagyma ne égjen meg, csak puhuljon meg kissé.
Tálaláskor helyezd a főtt rizst a tányérokra, rakd rá a sült bulgogi marhahúst, és szórd meg szezámmaggal és apróra vágott zöldhagymával.
A szezámmagot tálalás előtt pirítsd meg serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.