Bundi raita tálalva, joghurtos és frissítő szósz uborkával és fűszerekkel

Bundi raita

A bundi raita egy frissítő és ízes indiai joghurtos szósz, amelyben a reszelt uborka és a pirított fokhagyma gazdagítja a joghurtot. A kömény és a friss menta igazi ínycsiklandó aromát adnak, és a kölesliszt segít, hogy a raita sűrűbb és krémesebb legyen. Ezt a frissítő szószt hagyományosan indiai ételek, curryk és rizses fogások mellé tálalják, de más fűszeres fogásokhoz is remekül illik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Friss uborka
200 ml Natúr joghurt
1 tk. Kömény
2 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss koriander
1 ág Friss menta
1 ek. Kölesliszt
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss uborkát hámozd meg és reszeld le vékony szeletekre. Ha túl vízes az uborka, nyomd ki belőle a felesleges levet.

    A reszelt uborkát sóval is megszórhatod egy kicsit, hogy jobban ki tudja ereszteni a levét.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg, hogy intenzívebb ízt adjon a raitának.

    A pirított fokhagyma extra ízt ad, de ha enyhébb ízt szeretnél, nyugodtan frissen is belekeverheted.

    3

    A joghurtot öntsd egy tálba, majd add hozzá a reszelt uborkát, pirított fokhagymát, koriandert, mentát, köményt és a köleslisztet.

    A kölesliszt segít, hogy a raita sűrűbb és krémesebb legyen.

    4

    Fűszerezd sóval és fekete borssal, majd jól keverd össze.

    Ha fűszeresebbre szeretnéd, egy kis őrölt cayenne borsot is adhatunk hozzá.

    5

    Tedd a bundi raitát a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek jobban összeérjenek. Tálald friss mentával díszítve.

    A raita még finomabb lesz, ha pihen egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.