A friss uborkát hámozd meg és reszeld le vékony szeletekre. Ha túl vízes az uborka, nyomd ki belőle a felesleges levet.
A reszelt uborkát sóval is megszórhatod egy kicsit, hogy jobban ki tudja ereszteni a levét.
A fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg, hogy intenzívebb ízt adjon a raitának.
A pirított fokhagyma extra ízt ad, de ha enyhébb ízt szeretnél, nyugodtan frissen is belekeverheted.
A joghurtot öntsd egy tálba, majd add hozzá a reszelt uborkát, pirított fokhagymát, koriandert, mentát, köményt és a köleslisztet.
A kölesliszt segít, hogy a raita sűrűbb és krémesebb legyen.
Fűszerezd sóval és fekete borssal, majd jól keverd össze.
Ha fűszeresebbre szeretnéd, egy kis őrölt cayenne borsot is adhatunk hozzá.
Tedd a bundi raitát a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek jobban összeérjenek. Tálald friss mentával díszítve.
A raita még finomabb lesz, ha pihen egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.