Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot és a sót.
Szitáld át a lisztet, hogy elkerüld a csomókat a tésztában.
Egy másik edényben keverd össze a tojást, a tejet és az olvasztott vajat, majd fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókhoz.
A nedves hozzávalókat lassan adagold a szárazakhoz, hogy elkerüld a csomósodást. Használj habverőt a sima tészta érdekében.
Dolgozd össze a tésztát, amíg lágy, de formázható állagú nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kis lisztet.
A tészta állaga akkor megfelelő, ha nem ragad túlságosan a kézhez.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd egy pohár vagy szaggató segítségével vágj ki kör alakú formákat.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor a buñuelók könnyen kiszáradnak.
Forrósítsd fel az olajat közepes-magas hőmérsékletre, majd süsd a buñuelókat aranybarnára, kb. 1-2 percig oldalanként.
Az olaj hőmérsékletét ellenőrizd egy kis darab tésztával. Ha azonnal pezsegni kezd, akkor megfelelő a hőmérséklet.
Szedd ki a megsült buñuelókat papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassa.
Ne rakd őket egymásra, amíg le nem csöpögtek, különben visszapuhulnak.
Még melegen forgasd meg őket a fahéjas cukorban, hogy egyenletes bevonatot kapjanak.
A fahéjas cukor jobban tapad a meleg buñuelókra.
Tálald azonnal, vagy fogyaszd frissen, akár mézzel vagy csokoládészósszal is.
Azonnal tálald, mert frissen a legfinomabb! A méz és a csokoládészósz nagyszerűen kiegészítik az ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.