Buñuelo spanyol fánk fahéjas cukorral

Buñuelo

A Buñuelo egy hagyományos spanyol és latin-amerikai édesség, amelyet gyakran az ünnepi időszakokban készítenek. Spanyolországban és Mexikóban karácsonykor különösen népszerű, de más országokban is számos variációja létezik. Ez a könnyed, olajban sült tészta ropogós külsővel és puha belsővel rendelkezik, amelyet leggyakrabban fahéjas cukorral vagy mézzel tálalnak. Ha otthon szeretnéd elkészíteni, egy igazi hagyományos finomságot varázsolhatsz az asztalra!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Búzaliszt
1 db Tojás
100 ml Tej
30 g Vaj
30 g Cukor
1 csipet
5 g Sütőpor
500 ml Növényi olaj (sütéshez)
50 g Fahéjas cukor (szóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot és a sót.

    Szitáld át a lisztet, hogy elkerüld a csomókat a tésztában.

    2

    Egy másik edényben keverd össze a tojást, a tejet és az olvasztott vajat, majd fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókhoz.

    A nedves hozzávalókat lassan adagold a szárazakhoz, hogy elkerüld a csomósodást. Használj habverőt a sima tészta érdekében.

    3

    Dolgozd össze a tésztát, amíg lágy, de formázható állagú nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kis lisztet.

    A tészta állaga akkor megfelelő, ha nem ragad túlságosan a kézhez.

    4

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd egy pohár vagy szaggató segítségével vágj ki kör alakú formákat.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor a buñuelók könnyen kiszáradnak.

    5

    Forrósítsd fel az olajat közepes-magas hőmérsékletre, majd süsd a buñuelókat aranybarnára, kb. 1-2 percig oldalanként.

    Az olaj hőmérsékletét ellenőrizd egy kis darab tésztával. Ha azonnal pezsegni kezd, akkor megfelelő a hőmérséklet.

    6

    Szedd ki a megsült buñuelókat papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassa.

    Ne rakd őket egymásra, amíg le nem csöpögtek, különben visszapuhulnak.

    7

    Még melegen forgasd meg őket a fahéjas cukorban, hogy egyenletes bevonatot kapjanak.

    A fahéjas cukor jobban tapad a meleg buñuelókra.

    8

    Tálald azonnal, vagy fogyaszd frissen, akár mézzel vagy csokoládészósszal is.

    Azonnal tálald, mert frissen a legfinomabb! A méz és a csokoládészósz nagyszerűen kiegészítik az ízét.