Burgonyalisztes focaccia tálalva

Burgonyalisztes focaccia

A focaccia egy klasszikus olasz pékáru, amelyet az egész világon előszeretettel fogyasztanak. A burgonyalisztes focaccia egy gazdagabb és ízletesebb változata a hagyományos focacciának, amely a burgonyaliszt gazdag tápanyagtartalmát használja. Az olívaolajjal locsolt tészta ropogós teteje és puha belseje tökéletes kiegészítője a mediterrán étkezéseknek, vagy egy könnyű vacsorának.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
400 g Burgonyaliszt
1 cs. Sütőpor
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyalisztet, sütőport, sót és cukrot tedd egy nagy tálba, majd keverd jól össze.

    A burgonyaliszt helyett használhatsz más gluténmentes lisztet is, például rizslisztet vagy kukoricalisztet.

    2

    Öntsd hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, majd keverd addig, amíg egy sima tésztát nem kapsz.

    A vizet fokozatosan adagold, hogy ne legyen túl híg a tészta.

    3

    A tésztát öntsd egy olívaolajjal kikent tepsibe, és egyenletesen simítsd el.

    A tepsit béleld ki sütőpapírral, hogy ne ragadjon le a focaccia.

    4

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő függ a sütő típusától, ezért figyelj rá, hogy ne égjen meg.

    5

    Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A focacciát kínálhatod olívaolajjal és fűszernövényekkel is, például rozmaringgal vagy oregánóval.