Burrata fokhagymåval friss paradicsommal és salåtåval tålalva.

Burrata fokhagymĂĄval

A burrata sajt eredete OlaszorszĂĄgbĂłl, pontosabban Puglia tartomĂĄnybĂłl szĂĄrmazik, Ă©s mĂĄr több mint 100 Ă©ve ismert. A krĂ©mes, lĂĄgy textĂșrĂĄjĂș sajtot friss, fiatal tehenek tejĂ©bƑl kĂ©szĂ­tik, Ă©s az olasz Ă©tkezĂ©sek egyik kedvelt alapanyaga lett. Ez a burrata salĂĄta az egyik legegyszerƱbb Ă©s legfinomabb formĂĄja a sajtnak, amely kiemeli a friss zöldsĂ©geket Ă©s a fokhagyma gazdag Ă­zĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 1 db Burrata sajt
⭕ 100 g Római saláta
⭕ 200 g Paradicsom
⭕ 2 ek. Extra szƱz olĂ­vaolaj
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Balzsamecet
⭕ 1 csokor Friss bazsalikom
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Frissen Ƒrölt fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat mosd meg, majd vĂĄgd Ƒket szeletekre vagy fĂ©lbevĂĄgva, ha kisebb paradicsomokat hasznĂĄlsz. A burrata sajtot vedd ki a hƱtƑbƑl, hogy szobahƑmĂ©rsĂ©kleten legyen, Ă©s ne legyen tĂșl hideg tĂĄlalĂĄskor.

    A paradicsomokat elƑre is fel lehet szeletelni, de a frissessĂ©gĂŒk megƑrzi az Ă­zĂŒket, ha közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt vĂĄgjuk Ƒket.

    2

    A római salåtåt mosd meg és szårítsd meg alaposan. Ezutån tépd kisebb darabokra, hogy könnyebben tålalható legyen.

    HasznĂĄlj papĂ­rtörlƑt a salĂĄta megszĂĄrĂ­tĂĄsĂĄhoz, hogy ne legyen nedves, mert az elĂĄztathatja a többi hozzĂĄvalĂłt.

    3

    A fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg, Ă©s aprĂłra vĂĄgd fel vagy zĂșzd össze, hogy intenzĂ­vebb Ă­zt adjon az Ă©telnek.

    A fokhagyma mennyiségét a sajåt ízlésed szerint ållíthatod be. Ha enyhébb ízt szeretnél, kevesebb fokhagymåt hasznålj.

    4

    A tĂĄlalĂĄsra szĂĄnt tĂĄnyĂ©rokra elƑször a rĂłmai salĂĄta darabokat helyezd, majd rakd rĂĄ a szeletelt paradicsomokat.

    Ha szeretnéd, egy kis fokhagymås pörkölt diót is adhatunk hozzå extra ízért.

    5

    A burrata sajtot tedd a salåtåra, és locsold meg olívaolajjal, balzsamecettel, sóval, borssal, és a friss, apróra vågott fokhagymåval.

    Ne spórolj az olívaolajjal, mert ez adja a salåta gazdag ízét. A balzsamecet egy kis édességet ad hozzå, míg a fokhagyma gazdag ízt kölcsönöz az ételnek.

    6

    A végén szórj friss bazsalikomleveleket a tetejére, és mår tålalhatod is a burrata fokhagymåval salåtåt.