A kenyeret szeleteld fel, majd pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajjal, hogy mindkét oldala aranybarnára piruljon.
Ha extra ropogós kenyeret szeretnél, pirítsd egy kicsit tovább, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.
A fokhagymát hámozd meg, majd dörzsöld be a frissen pirított kenyérszeletek egyik oldalát, hogy egy kellemes fokhagymaíz adódjon hozzá.
Ha erősebb fokhagymaízt szeretnél, zúzd össze és keverd el egy kevés olívaolajjal, majd kend rá a kenyérre.
A burrata sajtot vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten legyen, és ne legyen túl hideg tálaláskor.
A burrata akkor a legfinomabb, ha nem túl hideg, mert így a krémes belseje jobban érvényesül.
A pirított kenyereket helyezd tányérra, majd rakj rá egy-egy adag burratát. Locsold meg olívaolajjal és balzsamecettel, és szórd meg sóval és frissen őrölt fekete borssal.
A balzsamecet egy kis édes-savanyú ízt ad, amely tökéletesen kiegészíti a burrata sajtot és a pirított kenyeret.
A végén szórj friss bazsalikomleveleket a tetejére, és már tálalhatod is az ínycsiklandó burrata pirított kenyérrel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.