Burrata pirított kenyérrel, fokhagymával és balzsamecettel tálalva, friss bazsalikommal díszítve.

Burrata pirított kenyérrel

A burrata sajt olasz eredetű, és különleges textúrája és íze miatt az olasz konyha egyik legkedveltebb alapanyaga lett. Ezt az ételt az egyszerűség jellemzi, mégis különleges, amikor a pirított kenyér és a krémes burrata sajt tökéletes harmóniában egyesül.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Burrata sajt
4 szelet Kenyér
2 ek. Extra szűz olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss bazsalikom
1 ek. Balzsamecet
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyeret szeleteld fel, majd pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajjal, hogy mindkét oldala aranybarnára piruljon.

    Ha extra ropogós kenyeret szeretnél, pirítsd egy kicsit tovább, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    2

    A fokhagymát hámozd meg, majd dörzsöld be a frissen pirított kenyérszeletek egyik oldalát, hogy egy kellemes fokhagymaíz adódjon hozzá.

    Ha erősebb fokhagymaízt szeretnél, zúzd össze és keverd el egy kevés olívaolajjal, majd kend rá a kenyérre.

    3

    A burrata sajtot vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten legyen, és ne legyen túl hideg tálaláskor.

    A burrata akkor a legfinomabb, ha nem túl hideg, mert így a krémes belseje jobban érvényesül.

    4

    A pirított kenyereket helyezd tányérra, majd rakj rá egy-egy adag burratát. Locsold meg olívaolajjal és balzsamecettel, és szórd meg sóval és frissen őrölt fekete borssal.

    A balzsamecet egy kis édes-savanyú ízt ad, amely tökéletesen kiegészíti a burrata sajtot és a pirított kenyeret.

    5

    A végén szórj friss bazsalikomleveleket a tetejére, és már tálalhatod is az ínycsiklandó burrata pirított kenyérrel.