A mandulát pirítsd meg egy száraz serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára nem pirul, majd tedd félre.
A mandulát folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy ne égjen meg.
A paradicsomokat mosd meg, majd vágd őket szeletekre. A burrata sajtot vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten legyen, és ne legyen túl hideg tálaláskor.
A burrata akkor a legfinomabb, ha szobahőmérsékleten tálaljuk.
A római salátát mosd meg és szárítsd meg alaposan. Ezután tépd kisebb darabokra, hogy könnyebben tálalható legyen.
Ha van időd, hagyd a salátát egy kicsit megszáradni, hogy ne legyen túl nedves.
A tálalásra szánt tányérokra először a római saláta darabokat helyezd, majd rakd rá a szeletelt paradicsomokat.
Tálalás előtt egy kis extra szűz olívaolajat is locsolhatsz a salátára.
A burrata sajtot tedd a salátára, majd szórd meg a pirított mandulával. Locsold meg olívaolajjal, balzsamecettel, sóval és frissen őrölt fekete borssal.
A balzsamecet édes-savanykás ízt ad az ételnek, ami tökéletesen kiegészíti a burratát és a mandulát.
A végén szórj friss bazsalikomleveleket a tetejére, és már tálalhatod is a burrata pirított mandulával salátát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.