A gombát tisztítsd meg, majd szeleteld fel. A fokhagymát vágd vékony szeletekre, a kakukkfüvet aprítsd fel.
A gomba tisztításához ne használj vizet – egy konyhai ecsettel vagy papírtörlővel töröld le róla a szennyeződést.
Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a gombát. Magas lángon pirítsd 6-8 percig, amíg a gomba szépen megpirul és a leve elpárolog.
Ne zsúfold túl a serpenyőt – ha kell, süsd két részletben, különben a gomba inkább párolódni fog, nem pirulni.
Add hozzá a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd pirítsd még 2 percig. Sózd, borsozd, végül locsold meg balzsamecettel és keverd át.
A balzsamecet karamellizált karaktert ad a gombának – ne hagyd ki!
A gombát helyezd el tányéron vagy kisebb tálkákban, majd óvatosan helyezd rá a burrata sajtokat.
A burratát csak tálaláskor vedd ki a hűtőből, hogy friss és krémes maradjon.
Tálald frissen pirított kenyérszeletekkel, amit megkenhetsz kevés fokhagymával is. A burratát szétszedve keverd össze a gombával minden falat előtt.
Kínálhatsz mellé extra balzsamecetet vagy frissen őrölt borsot ízlés szerint.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.