Burrata sült hagymával, friss bazsalikommal tálalva

Burrata sült hagymával

A burrata sajt az olasz konyha egyik legkedveltebb alapanyaga, mely a tejszínes, krémes textúrájával varázsolja el az ínycsiklandó ételeket. Az édes, karamellizált hagyma és az aromás bazsalikom kombinációja remek választás egy könnyed étkezéshez. A balsamikus ecet egy kis savanykás ízt ad az ételnek, amely tökéletesen kiegészíti a burrata sajt finom zamatát. Az étel különleges hangulatot ad a nyári vacsorákhoz, egy egyszerű, de nagyszerű fogás, amely bármilyen alkalomra megfelel. Kínálhatjuk salátával vagy pirított kenyérrel is, hogy még gazdagabb legyen az élmény.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Burrata sajt
2 db Vöröshagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Balsamikus ecet
4 levél Friss bazsalikom
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymákat hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Ha szeretnéd, akkor a gyűrűket is felvághatod, hogy szép, egyenletes szeleteket kapj.

    Ha nem szeretnéd, hogy a hagyma túl erős legyen, akkor egy kicsit sózd meg, és hagyd állni pár percig – így a keserű íze csökkenni fog.

    2

    Egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát, és süsd 8-10 percig, amíg szép aranybarna és karamellizálódik. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés sót.

    A karamellizálás során a hagyma fokozatosan édesedik, így fontos, hogy ne süsd túl gyorsan. Ne hagyd keverés nélkül, hogy egyenletesen sülhessen!

    3

    Amikor a hagyma már elkészült, önts rá egy evőkanál balsamikus ecetet, és keverd jól össze. Hagyd, hogy az ecet kicsit felhevüljön, majd vedd le a tűzről.

    A balsamikus ecet kiemeli a hagyma édességét, és egy finom, savanykás ízt ad a ételnek. Ne hagyd, hogy túl sokáig főjön, különben a savanykás íz eltűnhet.

    4

    A burrata sajtot tálra helyezd, és óvatosan szeld fel. Az elkészült sült hagymát helyezd rá, és szórd meg friss bazsalikomlevelekkel.

    A burrata lágy, krémes textúrája csodálatosan kiegészíti a karamellizált hagyma édes ízét. Tálalás előtt ügyelj arra, hogy a burrata ne legyen túl hideg, mert akkor nem lesz elég krémes!

    5

    A végén sózd meg ízlés szerint, és szórd meg frissen őrölt fekete borssal. Tálald az ételt azonnal.

    A frissen őrölt bors még gazdagabbá teszi az ízeket, és egy kis pikantériát ad az ételnek.