Burrata sült padlizsánnal tálalva friss bazsalikommal

Burrata sült padlizsánnal

A Burrata és a padlizsán házassága egy olasz klasszikus ételt teremtett, amely a zöldségek és a tejtermékek egyesítésével elbűvöli a konyhákat világszerte. A Burrata egy krémes sajt, amely lágy, gazdag textúrájával tökéletes kiegészítője a sült padlizsánnak. Az étel könnyedén elkészíthető, de az ízek összhangja különleges élményt nyújt. A padlizsán füstös, szaftos ízét a friss bazsalikom és a krémes burrata tökéletesen ellensúlyozza. Ezt az ételt bármilyen alkalomra ajánlom – tökéletes egy hétvégi ebédhez vagy egy könnyed vacsorához. Próbáld ki, és élvezd a mediterrán ízek világát!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Padlizsán
1 db Burrata sajt
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
5 levél Friss bazsalikom
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat mosd meg alaposan, majd vágd félbe hosszában. Az egyes fél padlizsánokat keresztben vágd be, hogy a sütés során a fűszerek jobban beszívódjanak.

    A padlizsánt ne vágd túl vékonyra, mert akkor könnyen kiszáradhat a sütés közben.

    2

    A vágott felületet kend meg olívaolajjal, majd szórd meg sóval és frissen őrölt fekete borssal. A fokhagymát pucold meg, és aprítsd fel apróra, majd szórd a padlizsánok tetejére.

    Az olívaolaj segít a padlizsánnak egy finom, szaftos textúrában maradni. Ha szereted a fokhagyma ízét, egy-két gerezdet is használhatsz többet.

    3

    Helyezd a padlizsánokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd őket egy előmelegített 200°C-os sütőbe. Süsd őket kb. 30-35 percig, amíg a padlizsánok megpuhulnak és szépen megpirulnak.

    A sütési idő padlizsán méretétől függhet. Érdemes 25 perc után ellenőrizni.

    4

    Amíg a padlizsán sül, készítsd elő a burrata sajtot. Tedd a sajtot egy tányérra, és hagyd szobahőmérsékleten, hogy lágyabb legyen, könnyen tálalható legyen.

    A burrata akkor a legfinomabb, ha szobahőmérsékleten tálaljuk, így nem keményedik meg.

    5

    A sült padlizsánokat vedd ki a sütőből, és helyezd őket egy tányérra. A burrata sajtot helyezd a padlizsánok tetejére, és szórd meg friss bazsalikom levelekkel.

    A friss bazsalikom levelek felfrissítik az ételt és szép színt adnak neki.

    6

    Tálald az ételt azonnal, egy kis extra olívaolajjal meglocsolva, ha szeretnéd. A burrata krémes állaga tökéletesen illik a sült padlizsánhoz.

    Kóstold meg az ételt, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis sót és borsot.