Burrata sült sárgarépával, friss salátával és balzsamecettel tálalva.

Burrata sült sárgarépával

A burrata sajt olasz eredetű, és különleges textúrája és íze miatt az olasz konyha egyik legkedveltebb alapanyaga lett. A sült sárgarépa és burrata kombinációja gazdag és ínycsiklandó ételt alkot, amely tökéletes választás könnyed vacsorákhoz vagy ünnepi étkezésekhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Burrata sajt
3 db Sárgarépa
2 ek. Extra szűz olívaolaj
1 ág Friss rozmaring
1 ek. Balzsamecet
1 csokor Friss bazsalikom
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépákat hámozd meg, majd vágd őket hosszában félbe vagy negyedekre, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A sárgarépát először érdemes hosszában vágni, hogy gyorsabban átsüljön.

    2

    A sárgarépákat locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, és a felaprított rozmaringgal. Sütőben süsd 180°C-on 25-30 percig, amíg a sárgarépák szépen megpuhulnak és karamellizálódnak.

    A sült sárgarépa egy kicsit édesebbé válik, ezért a rozmaring és balzsamecet jól kiemeli a gazdag ízeket.

    3

    A burrata sajtot vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten legyen, és ne legyen túl hideg tálaláskor.

    A burrata akkor a legfinomabb, ha nem túl hideg, mert így a krémes belseje jobban érvényesül.

    4

    Miután a sárgarépák megsültek, tedd őket tányérra, és rakd rá a burratát.

    A burrata ideális a sült zöldségekkel, mivel krémessége jól kiegészíti a sárgarépa ropogós külsőjét.

    5

    Locsold meg a tálat balzsamecettel és olívaolajjal, és szórd meg frissen őrölt fekete borssal.

    A balzsamecet egy kis édességet ad, amely tökéletesen kiegészíti a sárgarépát és burratát.

    6

    A végén szórj friss bazsalikomleveleket a tetejére, és már tálalhatod is a burrata sült sárgarépával salátát.