A sárgarépákat hámozd meg, majd vágd őket hosszában félbe vagy negyedekre, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A sárgarépát először érdemes hosszában vágni, hogy gyorsabban átsüljön.
A sárgarépákat locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, és a felaprított rozmaringgal. Sütőben süsd 180°C-on 25-30 percig, amíg a sárgarépák szépen megpuhulnak és karamellizálódnak.
A sült sárgarépa egy kicsit édesebbé válik, ezért a rozmaring és balzsamecet jól kiemeli a gazdag ízeket.
A burrata sajtot vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten legyen, és ne legyen túl hideg tálaláskor.
A burrata akkor a legfinomabb, ha nem túl hideg, mert így a krémes belseje jobban érvényesül.
Miután a sárgarépák megsültek, tedd őket tányérra, és rakd rá a burratát.
A burrata ideális a sült zöldségekkel, mivel krémessége jól kiegészíti a sárgarépa ropogós külsőjét.
Locsold meg a tálat balzsamecettel és olívaolajjal, és szórd meg frissen őrölt fekete borssal.
A balzsamecet egy kis édességet ad, amely tökéletesen kiegészíti a sárgarépát és burratát.
A végén szórj friss bazsalikomleveleket a tetejére, és már tálalhatod is a burrata sült sárgarépával salátát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.