Cabbage Thepla friss joghurttal és korianderrel tálalva

Cabbage Thepla

A thepla egy hagyományos indiai étel, amely különböző zöldségekkel, fűszerekkel és liszttel készült lepény. A cabbage thepla a káposztát adja hozzá alapanyagként, amely gazdag tápanyagokban és rostokban. Az étel népszerű indiai reggeli, de remek választás lehet akár egy könnyű ebédhez vagy vacsorához is. A káposztás thepla különösen finom friss joghurttal, és egy kis korianderrel díszítve.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Reszelt káposzta
250 g Teljes kiőrlésű búzaliszt
50 g Joghurt
1 csokor Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Garam masala
0.5 tk. Kömény
0.5 tk. Chili por
1 tk.
100 ml Víz
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A káposztát alaposan mosd meg, majd reszeld le finomra. Ha túl vizes, nyomkodd ki belőle a felesleges vizet, hogy a tészta ne legyen túl lágy.

    A reszelt káposzta gyorsan levet ereszthet, ezért érdemes kicsit kinyomkodni, hogy elkerüld a túl nedves tésztát.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, joghurtot, fűszereket (garam masala, kömény, chili por) és a sót. Add hozzá a reszelt káposztát, fokhagymát és az apróra vágott koriandert.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint növelheted, ha szeretnél intenzívebb ízeket.

    3

    A hozzávalókat jól dolgozd össze, majd fokozatosan adj hozzá vizet, hogy formázható tésztát kapj. A tésztát pihentesd 10-15 percig.

    Ha a tészta ragad, szórj hozzá egy kevés lisztet, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl száraz.

    4

    A pihentetett tésztából formálj kis golyókat, majd mindegyiket nyújtsd ki lapos, kerek formára, kb. 15 cm átmérőjűre.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. Ha túl vastagra sikerült, a thepla belseje nem sül át rendesen.

    5

    Egy serpenyőt forrósíts fel, és egyenként süsd meg a theplákat. Minden oldalát süsd 1-2 percig, amíg szép barnás foltok nem keletkeznek.

    A theplát kis olajjal is megkenheted sütés közben, hogy extra ropogós legyen.

    6

    A kész theplákat tálald melegen, például joghurttal vagy friss korianderrel.

    A thepla tökéletesen illik indiai currykhez, vagy egy egyszerű joghurtos mártogatós kíséretében.