A káposztát alaposan mosd meg, majd reszeld le finomra. Ha túl vizes, nyomkodd ki belőle a felesleges vizet, hogy a tészta ne legyen túl lágy.
A reszelt káposzta gyorsan levet ereszthet, ezért érdemes kicsit kinyomkodni, hogy elkerüld a túl nedves tésztát.
Egy tálban keverd össze a lisztet, joghurtot, fűszereket (garam masala, kömény, chili por) és a sót. Add hozzá a reszelt káposztát, fokhagymát és az apróra vágott koriandert.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint növelheted, ha szeretnél intenzívebb ízeket.
A hozzávalókat jól dolgozd össze, majd fokozatosan adj hozzá vizet, hogy formázható tésztát kapj. A tésztát pihentesd 10-15 percig.
Ha a tészta ragad, szórj hozzá egy kevés lisztet, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl száraz.
A pihentetett tésztából formálj kis golyókat, majd mindegyiket nyújtsd ki lapos, kerek formára, kb. 15 cm átmérőjűre.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. Ha túl vastagra sikerült, a thepla belseje nem sül át rendesen.
Egy serpenyőt forrósíts fel, és egyenként süsd meg a theplákat. Minden oldalát süsd 1-2 percig, amíg szép barnás foltok nem keletkeznek.
A theplát kis olajjal is megkenheted sütés közben, hogy extra ropogós legyen.
A kész theplákat tálald melegen, például joghurttal vagy friss korianderrel.
A thepla tökéletesen illik indiai currykhez, vagy egy egyszerű joghurtos mártogatós kíséretében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.