A csirkecombokat sózd és borsozd be, majd egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
A megfelelő olajhőmérséklet eléréséhez próbáld ki, hogy egy kis vízcseppet csepegtetsz a serpenyőbe: ha sizzegni kezd, akkor jó a hőmérséklet.
A csirkecombokat süsd meg minden oldalról, amíg aranybarna kérget kapnak, körülbelül 5-7 percig. Ezután vedd ki őket, és tedd félre.
Ne tedd túl sűrűn a húst a serpenyőbe, hogy elkerüld a párolódást. A cél a szép, ropogós kérgű hús.
A serpenyőbe tedd a felaprított hagymát és fokhagymát, majd párold meg őket 2-3 percig, amíg üvegesednek.
A hagyma és a fokhagyma fokozza az étel alapízét, és segít a szósz gazdagabbá tételében.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a rozmaringot, az oregánót, és öntsd hozzá a fehérbort. Keverd össze alaposan, majd tedd vissza a csirkecombokat a serpenyőbe.
A fehérbor adja meg az étel savasságát és frissességét. Ha szeretnéd intenzívebbé tenni, használj száraz fehérbort.
Fedd le a serpenyőt, és párold a csirkét közepes lángon 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.
Ha a szósz túl sűrűvé válik, egy kevés vizet is hozzáadhatsz, hogy megőrizze a kívánt állagot.
A kész ételt tálald friss, meleg pékáruval vagy főtt tésztával.
A friss kenyér jól illik a gazdag szósszal, és remekül felszívja azt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.