Cacciatore fehérborral csirkecombok gazdag paradicsomos szósszal

Cacciatore fehérborral

A Cacciatore, azaz a \"vadász csirke\" olasz eredetű étel, amely a vidéki konyhák hagyományait képviseli. A fehérborral készült változat egy modernebb ízt ad a klasszikus receptnek, míg a paradicsom és a fűszerek gazdag, telt ízt biztosítanak. Ezt az ételt hagyományosan akkor készítették, amikor a vadászat során a friss hozzávalókhoz könnyen hozzáfértek. A fehérbor hozzáadásával az étel finom savassága és frissessége egy új dimenziót ad a hagyományos Cacciatorénak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb
200 ml Fehérbor
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 ág Rozmaring
1 tk. Oregano
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sózd és borsozd be, majd egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon.

    A megfelelő olajhőmérséklet eléréséhez próbáld ki, hogy egy kis vízcseppet csepegtetsz a serpenyőbe: ha sizzegni kezd, akkor jó a hőmérséklet.

    2

    A csirkecombokat süsd meg minden oldalról, amíg aranybarna kérget kapnak, körülbelül 5-7 percig. Ezután vedd ki őket, és tedd félre.

    Ne tedd túl sűrűn a húst a serpenyőbe, hogy elkerüld a párolódást. A cél a szép, ropogós kérgű hús.

    3

    A serpenyőbe tedd a felaprított hagymát és fokhagymát, majd párold meg őket 2-3 percig, amíg üvegesednek.

    A hagyma és a fokhagyma fokozza az étel alapízét, és segít a szósz gazdagabbá tételében.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a rozmaringot, az oregánót, és öntsd hozzá a fehérbort. Keverd össze alaposan, majd tedd vissza a csirkecombokat a serpenyőbe.

    A fehérbor adja meg az étel savasságát és frissességét. Ha szeretnéd intenzívebbé tenni, használj száraz fehérbort.

    5

    Fedd le a serpenyőt, és párold a csirkét közepes lángon 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

    Ha a szósz túl sűrűvé válik, egy kevés vizet is hozzáadhatsz, hogy megőrizze a kívánt állagot.

    6

    A kész ételt tálald friss, meleg pékáruval vagy főtt tésztával.

    A friss kenyér jól illik a gazdag szósszal, és remekül felszívja azt.