Cachopo karamellizált hagymával, ropogós rántott hús sajttal töltve, édes hagymával tálalva

Cachopo karamellizált hagymával

A Cachopo egy ikonikus spanyol fogás, amely főként Asztúriából származik. Eredetileg marhahúsból készül, sonkával és sajttal töltve, majd panírozva és ropogósra sütve. Ez a változat karamellizált hagymával még gazdagabbá és édesebbé teszi az ételt, ami tökéletesen kiegyensúlyozza a sós húsos tölteléket. Ideális választás egy kiadós vacsorára vagy különleges alkalomra. A spanyol konyha egyik ékköveként a cachopo világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend – és nem véletlenül!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Marhahús szelet (vastag)
2 szelet Serrano sonka
100 g Sajt (pl. Manchego)
2 db Hagyma
1 ek. Cukor
1 ek. Vaj
50 g Liszt
2 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
500 ml Olaj a sütéshez
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben a vajjal és cukorral karamellizáljuk alacsony lángon 15-20 percig, amíg aranybarna és édes lesz.

    Időnként keverd meg a hagymát, hogy ne égjen meg, és egyenletesen karamellizálódjon.

    2

    A marhahús szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd egy szelet sonkát és sajtot helyezünk az egyik szeletre, végül lefedjük a másik hússzelettel, mint egy szendvicset.

    Győződj meg róla, hogy a szélek jól illeszkednek, így sütéskor nem folyik ki a sajt.

    3

    A töltött hús mindkét oldalát először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

    A dupla panírozás segít abban, hogy sütéskor szép aranybarna és ropogós legyen a külső réteg.

    4

    Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd közepes hőfokon oldalanként 4-5 percig sütjük a cachopót, amíg aranybarna és teljesen átsült lesz.

    A hús vastagságától függően szükség lehet 1-2 perc extra sütési időre; ne kapkodj, hogy belül is jól átsüljön.

    5

    A megsült cachopót papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja, majd karamellizált hagymával tálaljuk.

    Tálalás előtt hagyd pár percet pihenni a húst, így még szaftosabb marad.