Cakwe kókuszreszelékkel, tálalva frissen

Cakwe kókuszreszelékkel

A cakwe egy hagyományos dél-ázsiai édesség, amely különböző országokban más-más formában létezik. A kókuszreszelékkel bevont változat egy különleges, édes finomság, amelyet gyakran tálalnak teához, vagy desszertként. Az étel gazdag ízekben és textúrákban, és a kókusz frissessége kiemeli a sült tészta édes, ropogós állagát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
10 g Élesztő
30 g Cukor
150 ml Tej
1 db Tojás
50 g Kókuszreszelék
1 tk.
2 ek. Olaj
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot és sót egy nagy tálban keverd össze. Az élesztőt oldd fel a langyos vízben, majd add hozzá a liszthez.

    Az élesztőt langyos vízben kell feloldani, hogy aktiválódjon. Ha túl forró vízben oldod fel, az élesztő elpusztulhat.

    2

    A tálhoz adj hozzá a tojást, tejet és olajat. Keverd addig, amíg a tészta össze nem áll.

    A tészta állagának rugalmasnak kell lennie, ne legyen túl kemény, de ne is túl lágy.

    3

    Dagaszd a tésztát körülbelül 5-10 percig, amíg sima és rugalmas lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    A tésztát akkor tekinthetjük késznek, ha nem ragad a kezünkhöz, és könnyedén formálható.

    4

    Tedd a tésztát egy letakart tálba, és hagyd kelni 1 órán át, hogy a tészta duplájára nőjön.

    A tésztát meleg helyen keltesd, hogy gyorsabban megkeljen.

    5

    Miután megkelt a tészta, formázz belőle kis golyókat, és húzd őket hosszú, vékony rudakká.

    A rudak formálásakor ügyelj arra, hogy ne legyenek túl vékonyak, mert akkor könnyen eltörhetnek sütés közben.

    6

    A kókuszreszeléket egy lapos tányérra tedd. A tésztarudakat forró olajban süsd ki, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A forró olajban történő sütés gyorsan zajlik, így ügyelj arra, hogy ne égjenek meg.

    7

    A kisült cakwe-ket tedd a kókuszreszelékbe, és forgasd meg, hogy teljesen bevonja őket.

    A frissen sült cakwe-k még melegen szívják be a kókuszreszeléket, így a bevonat jobban tapad.

    8

    Tálald melegen, és élvezd a finom, kókuszos ízt.

    A cakwe-t legjobb frissen tálalni, mivel az állaga és íze a legjobb akkor.