A lisztet, sütőport és sót keverd össze egy tálban.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyedebb és puhább legyen.
A tojást verd fel, majd add hozzá a tejhez és az olívaolajhoz. Keverd jól össze.
A tojás és a tej egyenletes keverése segít, hogy a tészta sima legyen.
A folyékony keveréket öntsd a lisztes keverékhez, majd keverd össze, amíg egységes tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg minden hozzávaló összekeveredik.
Add hozzá a reszelt sajtot, és keverd bele a tésztába.
A sajtot egyenletesen szórd el, hogy minden falatban érezhető legyen.
Melegíts elő egy serpenyőt közepes hőmérsékletre. Egy kis olívaolajjal vagy vajjal kend ki a serpenyőt, és adagold bele a tésztát kis adagokban, hogy kis fánkokat formálj belőle.
A serpenyőt ne túl forrósítsd, mert a tészta könnyen megéghet anélkül, hogy átsülne.
Süsd a cakwékat mindkét oldalon 3-4 percig, amíg szépen megpirulnak és átsülnek.
Ne nyomd le a cakwékat a serpenyőben, hogy megőrizzék a puhaságukat.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel.
A petrezselyem frissességet és színt ad az ételnek, emellett javítja az ízét is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.