Caldeirada de marisco, tenger gyümölcseivel és zöldségekkel, friss petrezselyemmel tálalva.

Caldeirada de marisco (tenger gyümölcseivel)

A caldeirada de marisco egy hagyományos portugál étel, amely a tenger gyümölcseinek gazdag ízét kombinálja a friss zöldségekkel és fehérborral. A pörkölt hagyományosan a portugál halászat központjaiban készült, és a tenger gyümölcseivel való főzés egy ősi recept, amely évszázadok óta szerves része a portugál konyhának. A fehérbor hozzáadása még finomabbá teszi az ételt, míg a citrom frissíti és kiemeli a tenger ízét. A caldeirada egy ínycsiklandó étel, amely minden tenger gyümölcse rajongó számára igazi élvezetet nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Krémtészta
400 g Tenger gyümölcsei keverék
3 db Paradicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöldpaprika
3 ek. Olívaolaj
100 ml Fehérbor
1 ek. Citromlé
1 csokor Friss petrezselyem
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tenger gyümölcseivel rendelkező keveréket öblítsd át hideg víz alatt, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket. Ha fagyasztott a keverék, hagyd felengedni.

    A friss tenger gyümölcsei még finomabbak, de fagyasztott változattal is tökéletesen működik.

    2

    A hagymát, fokhagymát és a zöldpaprikát apróra vágd, a paradicsomot pedig hámozd meg és vágd kockákra.

    A paradicsom hámozásához érdemes forró vízbe mártani őket néhány másodpercre, így könnyebben eltávolítható a héja.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát és paradicsomot. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségeket alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy megőrizzék a friss ízüket és ne égjenek meg.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort és citromlevet, majd főzd 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A fehérbor felforralása kiemeli a friss ízeket, de ne hagyd túl hosszú ideig főzni, hogy ne veszítse el frissességét.

    5

    A tenger gyümölcseit add hozzá a pörkölthöz, sózd, borsozd és főzd 10-12 percig, amíg a tenger gyümölcsei teljesen átsülnek.

    A tenger gyümölcseivel való főzés ne tartson túl sokáig, különben túlságosan rágósak lehetnek.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és egy kevés extra citromlével frissítsd az ízeket.

    A citromlé segít kiemelni a tenger gyümölcseinek friss ízét.