A tenger gyümölcseivel rendelkező keveréket öblítsd át hideg víz alatt, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket. Ha fagyasztott a keverék, hagyd felengedni.
A friss tenger gyümölcsei még finomabbak, de fagyasztott változattal is tökéletesen működik.
A hagymát, fokhagymát és a zöldpaprikát apróra vágd, a paradicsomot pedig hámozd meg és vágd kockákra.
A paradicsom hámozásához érdemes forró vízbe mártani őket néhány másodpercre, így könnyebben eltávolítható a héja.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát és paradicsomot. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A zöldségeket alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy megőrizzék a friss ízüket és ne égjenek meg.
Öntsd hozzá a fehérbort és citromlevet, majd főzd 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A fehérbor felforralása kiemeli a friss ízeket, de ne hagyd túl hosszú ideig főzni, hogy ne veszítse el frissességét.
A tenger gyümölcseit add hozzá a pörkölthöz, sózd, borsozd és főzd 10-12 percig, amíg a tenger gyümölcsei teljesen átsülnek.
A tenger gyümölcseivel való főzés ne tartson túl sokáig, különben túlságosan rágósak lehetnek.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és egy kevés extra citromlével frissítsd az ízeket.
A citromlé segít kiemelni a tenger gyümölcseinek friss ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.