Caldillo burgonyával tálalva, gazdag húsos leves zöldségekkel és friss fűszerekkel

Caldillo burgonyával

A caldillo egy hagyományos spanyol leves, amelyet húsból és zöldségekből készítenek. Eredetileg a spanyol vidéki konyhában alakult ki, és sokféle változata létezik. A burgonyás caldillo a házias levesek közé tartozik, és az egyszerű alapanyagok, mint a hús, zöldségek és fűszerek tökéletes harmóniáját képviseli. Ezt a levest a családi étkezések során gyakran tálalják, mivel gazdag és tápláló étel, amely mindenkit kielégít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (pl. lapocka)
3 db Burgonya
1 db Vöröshagyma
3 db Fokhagyma
2 db Zöldpaprika
4 db Paradicsom
100 g Zöldbab
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 tk. Oregánó
2 ek. Olaj
1 ek. Citromlé
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd kisebb kockákra, majd egy nagyobb lábasban olajon pirítsd meg, amíg aranybarnára sül.

    A hús pirítása segít jobban kioldani az ízeket, így gazdagabb lesz a leves.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá a húshoz, és pirítsd még 2-3 percig.

    A fokhagyma és a hagyma pirítása segít, hogy az alap ízeket a levesben gazdagabbá tegyük.

    3

    A paradicsomot kockázd fel, majd add hozzá a húsos keverékhez. Főzd őket együtt 5 percig.

    A paradicsom frissességet és egy kis savanykást ad az ételhez, miközben segít a leves sűrítésében is.

    4

    Add hozzá a zöldpaprikát, zöldbabot, a felkockázott burgonyát, sót, borsot és oregánót, majd öntsd fel vízzel.

    Ha sűrűbb levest szeretnél, főzd tovább alacsony lángon, hogy a zöldségek is kiadják az ízeiket.

    5

    Főzd a levest alacsony lángon 25-30 percig, amíg a burgonya és a zöldségek megpuhulnak.

    A burgonya akkor kész, ha könnyen áttörhető, de nem főtt szét teljesen.

    6

    A főzés végén adj hozzá citromlevet, hogy friss, enyhén savanykás ízt adjon a levesnek.

    A citromlé használata segít kiemelni a leves friss ízét és kiegyensúlyozza az étel zsírosabb ízét.