Caldillo sárgarépával tálalva friss korianderrel

Caldillo sárgarépával

A Caldillo egy hagyományos latin-amerikai leves, amelyet gyakran készítenek különböző zöldségekkel és húsokkal. A sárgarépa és fehér bab kombinációja különleges, tápláló ételt ad, amelyet a friss koriander és a fűszerek gazdagítanak. A Caldillo népszerű étel a családi étkezések során, mivel könnyen elkészíthető és finom ízű. Ezt a receptet különösen azoknak ajánljuk, akik a vegetáriánus vagy vegán étkezés iránt érdeklődnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Sárgarépa
1000 ml Húsleves alaplé
200 g Fehér bab
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 tk. Fűszerpaprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd fel vékony szeletekre. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd.

    Ha gyorsabban szeretnéd feldolgozni a sárgarépát, használj zöldséghámozót a gyors szeleteléshez.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymákat és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a sárgarépát és a fűszerpaprikát, majd keverd össze. Főzd 5-7 percig, hogy a sárgarépa kicsit megpuhuljon.

    A fűszerpaprika az étel színét és ízét is gazdagítja, figyelj arra, hogy ne égjen meg.

    4

    Öntsd hozzá a húsleves alaplét és a fehér babot. Keverd össze, és főzd alacsony lángon 25-30 percig, amíg a sárgarépa megpuhul és a bab is megpuhul.

    Ha a leves túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet, hogy megfelelő állaga legyen.

    5

    Fűszerezd sóval és borssal, majd tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze kiválóan kiegészíti a leves gazdag, fűszeres ízét.