A sárgarépát hámozd meg, és vágd fel vékony szeletekre. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd.
Ha gyorsabban szeretnéd feldolgozni a sárgarépát, használj zöldséghámozót a gyors szeleteléshez.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymákat és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a sárgarépát és a fűszerpaprikát, majd keverd össze. Főzd 5-7 percig, hogy a sárgarépa kicsit megpuhuljon.
A fűszerpaprika az étel színét és ízét is gazdagítja, figyelj arra, hogy ne égjen meg.
Öntsd hozzá a húsleves alaplét és a fehér babot. Keverd össze, és főzd alacsony lángon 25-30 percig, amíg a sárgarépa megpuhul és a bab is megpuhul.
Ha a leves túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet, hogy megfelelő állaga legyen.
Fűszerezd sóval és borssal, majd tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.
A koriander friss íze kiválóan kiegészíti a leves gazdag, fűszeres ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.