A sárgarépát, zellert, hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
A zöldségeket érdemes egyformára vágni, hogy egyenletesen főjenek.
A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk, a zöldbabot feldaraboljuk.
A krumplit kisebb darabokra vágva gyorsabban megfő.
Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsuk üvegesre.
Ne pirítsuk túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
Tegyük hozzá a sárgarépát, zellert és a zöldbabot, majd pirítsuk őket 5-7 percig.
A zöldségek pirítása intenzívebb ízt ad az ételnek.
Öntsük hozzá a paradicsomot, majd a vörösbort, és főzzük további 5 percig.
A bor enyhén édes ízt ad, ami jól illik a zöldségekhez.
Adjuk hozzá a felkockázott krumplit és öntsük fel vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és főzzük a levest közepes lángon 30 percig, amíg minden zöldség megpuhul.
A víz helyett használhatunk zöldség alaplevet, hogy még ízesebb legyen.
Miután a leves elkészült, szórjuk meg friss petrezselyemmel, és tálaljuk.
A petrezselyem friss ízt ad a levesnek és szép színt kölcsönöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.