Caldo Verde citromlével, friss kale-lel és kolbásszal tálalva

Caldo Verde citromlével

A Caldo Verde egy klasszikus portugál leves, amelyet hagyományosan kolbásszal, zöldségekkel és zöld leveles zöldségekkel készítenek. A leves eredete az észak-portugál régiókba nyúlik vissza, ahol a friss zöldségek és gazdag kolbász ízek kombinációja vált népszerűvé. A citromlé hozzáadása a recept modern változata, amely friss és élénk ízeket ad a leveshez. Képzeld el, ahogy a Caldo Verde illata betölti a konyhát, miközben a friss kale és a gazdag kolbász ízvilága összeolvad.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Sárgarépa
3 db Burgonya
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
200 g Kolbász
150 g Kale (friss leveles zöldség)
1000 ml Víz
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát, burgonyát és vöröshagymát vágd fel apróra. A fokhagymát is hámozd meg és zúzd össze.

    Minél apróbbra vágod a zöldségeket, annál hamarabb megfőnek, és egyenletesebb lesz a leves.

    2

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket közepes lángon, amíg üvegesedni nem kezdenek, körülbelül 3-4 percig.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserűvé válhat.

    3

    Tedd hozzá a felkockázott sárgarépát és burgonyát, majd keverd össze. Pirítsd a zöldségeket 2-3 percig.

    A pirítás segít kihozni a zöldségek ízét, és gazdagabbá teszi a levest.

    4

    Öntsd fel vízzel, sózd és borsozd. Főzd 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha a leves túl sűrűnek tűnik, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy elérd a kívánt állagot.

    5

    Amíg a zöldségek főnek, szeleteld fel a kolbászt. Ha a zöldségek megpuhultak, add hozzá a kolbászt a leveshez, és főzd további 10 percig.

    A kolbász ízesíti a levest, így ha szeretnéd, választhatsz füstölt kolbászt, hogy még gazdagabb ízű legyen.

    6

    Mikor a leves kész, tedd bele a felaprított Kale-t (leveles zöldséget), és főzd további 5 percig, amíg a zöldség megpuhul.

    A Kale-t ne főzd túl, hogy megtartja friss zöld színét és tápanyagait.

    7

    Végül facsard rá a citromlevet, és jól keverd össze. Tálald forrón, és friss kenyérrel kínálhatod.

    A citromlé friss ízt ad a levesnek, és kiegyensúlyozza a kolbász gazdag ízét.