Pucold meg és kockázd fel a krumplit. A vöröshagymát aprítsd finomra, a fokhagymát zúzd össze. A kolbászt szeleteld vékony karikákra.
A krumplit érdemes egyforma méretűre kockázni, hogy egyenletesen főjön meg.
Egy nagy lábosban hevíts olívaolajat, majd dinszteld meg rajta a hagymát és fokhagymát, amíg illatos és üveges lesz.
Ne pirítsd túl a hagymát, mert keserű lehet.
Add hozzá a felkockázott krumplit, és öntsd fel vízzel vagy alaplével. Sózd, borsozd, majd közepes lángon főzd, amíg a krumpli teljesen megpuhul.
Az alaplé gazdagabb ízt ad a levesnek, mint a víz.
Amíg a krumpli fő, a kelkáposzta leveleket mosd meg, és vágd vékony csíkokra.
Minél vékonyabbra vágod a kelkáposztát, annál hamarabb megfő a levesben.
Amikor a krumpli megpuhult, egy botmixerrel pürésítsd a levest, hogy krémes állagot kapjon. Ha szükséges, adj hozzá még vizet, hogy a kívánt állagot elérd.
Óvatosan pürésítsd a forró levest, nehogy kifröccsenjen!
Add hozzá a kolbászszeleteket és a kelkáposztát a leveshez, majd főzd további 5-10 percig, amíg a káposzta megpuhul, és az ízek összeérnek.
Ne főzd túl a kelkáposztát, mert elveszíti a színét és az állagát.
Tálald forrón, friss kenyérrel vagy pirított bagettszeletekkel. Tetejére locsolj egy kevés olívaolajat a tálalás előtt.
A petrezselyem is jól illik ehhez a leveshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.