A garnélákat hámozd meg és tisztítsd meg. A fokhagymát és a hagymát finomra vágd, a paprikát pedig szeleteld fel.
A garnélák gyorsan megfőnek, ezért ne hagyd őket sokáig a serpenyőben, hogy ne legyenek gumisak.
Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, és add hozzá a fokhagymát, hagymát, majd pirítsd őket 2-3 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert akkor kesernyés íze lesz.
Add hozzá a paprikát, köményt, cayenne borsot és sót. Keverd össze, és pirítsd még 2 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kömény fűszeres, meleg íze tökéletesen illik a garnélákhoz, ne habozz bőven használni belőle!
Öntsd hozzá a kókusztejet és a callaloo leveleket. Fedd le, és főzd 5-7 percig, amíg a levelek megpuhulnak.
A callaloo leveleket ne főzd túl, mert elveszítik szép zöld színüket és tápanyagtartalmukat.
Ezután add hozzá a garnélákat a serpenyőbe, és főzd őket 4-5 percig, amíg rózsaszínűek és átpuhulnak.
A garnélák gyorsan megpuhulnak, ne főzd őket túl, hogy ne veszítsenek az ízükből!
Miután a garnélák készre főttek, tálald az ételt melegen, és szórd meg friss korianderrel, ha szeretnéd.
A koriander frissítő íze remekül illik a fűszeres callaloohoz és a garnélához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.