Callaloo garnélával, kókusztejben főzve, friss fűszerekkel tálalva

Callaloo garnélával

A Callaloo garnélával egy híres karibi étel, amely a trópusi növények gazdag ízvilágát ötvözi a tengeri étkekkel. A callaloo, amely a karib konyha alapvető összetevője, gyakran szerepel zöldséges ételekben. A garnélarák hozzáadása gazdagítja az ételt, és a kókusztej lágy, krémes textúrája még finomabbá teszi. A dish története a karibi szigetek kulturális örökségéből ered, ahol az emberek friss, helyben elérhető alapanyagokból készítenek ínycsiklandó ételeket. Ez a recept tökéletes választás egy könnyed, de ínycsiklandó vacsorához, amely megidézi a karibi tengerpart hangulatát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Callaloo levelek
200 g Garnélarák
200 ml Kókusztej
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Paprika
1 tk. Kömény
1 csipet Cayenne bors
1 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélákat hámozd meg és tisztítsd meg. A fokhagymát és a hagymát finomra vágd, a paprikát pedig szeleteld fel.

    A garnélák gyorsan megfőnek, ezért ne hagyd őket sokáig a serpenyőben, hogy ne legyenek gumisak.

    2

    Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, és add hozzá a fokhagymát, hagymát, majd pirítsd őket 2-3 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert akkor kesernyés íze lesz.

    3

    Add hozzá a paprikát, köményt, cayenne borsot és sót. Keverd össze, és pirítsd még 2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kömény fűszeres, meleg íze tökéletesen illik a garnélákhoz, ne habozz bőven használni belőle!

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a callaloo leveleket. Fedd le, és főzd 5-7 percig, amíg a levelek megpuhulnak.

    A callaloo leveleket ne főzd túl, mert elveszítik szép zöld színüket és tápanyagtartalmukat.

    5

    Ezután add hozzá a garnélákat a serpenyőbe, és főzd őket 4-5 percig, amíg rózsaszínűek és átpuhulnak.

    A garnélák gyorsan megpuhulnak, ne főzd őket túl, hogy ne veszítsenek az ízükből!

    6

    Miután a garnélák készre főttek, tálald az ételt melegen, és szórd meg friss korianderrel, ha szeretnéd.

    A koriander frissítő íze remekül illik a fűszeres callaloohoz és a garnélához.