Callaloo rizzsel, zöldségekkel és kókusztejjel, lime frissítő ízesítéssel

Callaloo rizzsel

A Callaloo rizzsel a Karib-térségben elterjedt étel, amely a friss zöldségek és a kókusztej gazdag ízét ötvözi. A callaloo levelek a térség alapételei közé tartoznak, és rendkívül gazdagok tápanyagokban. Az ételt gyakran tálalják rizs mellett, hogy egy tápláló, teljes étkezést kapjunk. A friss lime leve segít kiemelni a fűszeres ízeket és frissíti az ételt, így a Callaloo rizzsel egy tökéletes választás a friss, egzotikus ízek kedvelőinek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Callaloo levelek
200 g Basmati rizs
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
200 ml Kókusztej
1 db Piros paprika
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 ek. Olívaolaj
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg sós vízben, amíg puha lesz.

    A rizst az étel elkészítése előtt legalább 30 percig áztasd, hogy még puhább és laza legyen.

    2

    A callaloo leveleket alaposan mosd meg, és aprítsd fel. A hagymát, fokhagymát és a zöld chilit vágd finomra.

    A callaloo leveleket a piacon is beszerezheted, de friss zöldekkel a legjobb az étel.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és zöld chilit 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    A hagyma és fokhagyma pirítása adja meg az alapízt, ezért fontos, hogy jól illatozzon.

    4

    Add hozzá a felaprított callaloo leveleket és a kókusztejet. Sózd, borsozd, majd főzd, amíg a callaloo levelek megpuhulnak és összeesnek.

    A kókusztej krémessé teszi az ételt, és különleges, gazdag ízt ad neki.

    5

    A piros paprikát vágd csíkokra, és add hozzá a főzés utolsó 5 percében. Keverd jól össze, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.

    A piros paprika édes íze jól illik a callaloo frissességéhez.

    6

    Tálald a rizst, és kanál segítségével rakd a callaloo-t a tetejére. Friss lime levét facsard rá a végén.

    A lime frissessége tökéletesen kiegészíti a fűszeres callaloo ízét.