A basmati rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg sós vízben, amíg puha lesz.
A rizst az étel elkészítése előtt legalább 30 percig áztasd, hogy még puhább és laza legyen.
A callaloo leveleket alaposan mosd meg, és aprítsd fel. A hagymát, fokhagymát és a zöld chilit vágd finomra.
A callaloo leveleket a piacon is beszerezheted, de friss zöldekkel a legjobb az étel.
Egy nagy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és zöld chilit 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.
A hagyma és fokhagyma pirítása adja meg az alapízt, ezért fontos, hogy jól illatozzon.
Add hozzá a felaprított callaloo leveleket és a kókusztejet. Sózd, borsozd, majd főzd, amíg a callaloo levelek megpuhulnak és összeesnek.
A kókusztej krémessé teszi az ételt, és különleges, gazdag ízt ad neki.
A piros paprikát vágd csíkokra, és add hozzá a főzés utolsó 5 percében. Keverd jól össze, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.
A piros paprika édes íze jól illik a callaloo frissességéhez.
Tálald a rizst, és kanál segítségével rakd a callaloo-t a tetejére. Friss lime levét facsard rá a végén.
A lime frissessége tökéletesen kiegészíti a fűszeres callaloo ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.