Camembert sajtos és mézes focaccia tálalva

Camembert sajtos és mézes focaccia

A focaccia egy hagyományos olasz kenyér, amely az ókori Róma idejében született. Az édes és sós ízek ötvözése az egyik különlegessége. A camembert sajt és a méz kombinációja francia ihletésű, amely a focaccia tésztájával tökéletes harmóniát alkot. Ez a recept könnyedén elkészíthető otthon, és különleges ízeket varázsol a napi étkezésbe. A méz és a camembert sajt édes és krémes ízét a friss tészta és az olívaolaj teszi tökéletessé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
20 g Friss élesztő
300 ml Meleg víz
1 tk. Cukor
30 ml Olívaolaj
500 g Liszt
10 g
200 g Camembert sajt
2 ek. Méz
20 ml Olívaolaj (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    A víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert a túl hideg nem aktiválja az élesztőt, a túl meleg pedig elpusztítja. A cukor táplálékot biztosít az élesztőnek.

    2

    Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.

    A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert gátolja a működését. A tésztát addig gyúrd, amíg rugalmas és sima nem lesz.

    3

    A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.

    A tésztát meleg, huzatmentes helyen pihentesd. Ha nincs elég időd, tedd langyos sütőbe (kb. 50°C-ra előmelegítve, majd kikapcsolva).

    4

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.

    Ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, mert akkor nem lesz elég levegős.

    5

    A camembert sajtot vágd kisebb darabokra, és szórd a kinyújtott tésztára. Locsold meg a tetejét mézzel.

    A camembert sajtot egyenletesen oszlasd el a tésztán, és ne spórolj a mézzel, mert az adja a különleges ízt.

    6

    A tészta szélét hajtsd fel egy kicsit, majd óvatosan nyomkodd bele a camembert sajt darabokat. Kend meg a tetejét olívaolajjal.

    A tészta szélét azért kell felhajtani, hogy a sajt ne folyjon ki sütés közben. Az olívaolajtól szép fényes és ropogós lesz a teteje.

    7

    Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a tésztára, és ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.

    A frissen sült focaccia a legfinomabb, de másnap is fogyasztható. Ha kihűlt, tárold légmentesen záródó edényben.