A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a fölösleges keményítőt.
Az öblítést addig végezd, amíg a víz tiszta nem lesz. Ez segít abban, hogy a rizs ne legyen ragacsos.
Egy nagyobb edényben forrald fel a vizet, és add hozzá a rizst. Főzd a rizst 10-15 percig, amíg megpuhul.
Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az edény aljára.
Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a tejet, kókusztejet, cukrot, fahéjat és szegfűszeget. Keverd össze, és főzd tovább, amíg a rizs teljesen felszívja a folyadékot, és krémes állagú lesz.
A tej hozzáadása után folyamatosan keverd, különösen a vége felé, mert könnyen leéghet.
Hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald, és ízlés szerint szórd meg egy kis vaníliás cukorral a tetejét.
A vaníliás cukor helyett használhatsz egy kis őrölt fahéjat vagy kókuszreszeléket is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.