Canjee tálalva

Canjee

A canjee egy hagyományos indiai desszert, amely a rizs, kókusztej és fűszerek finom kombinációját kínálja. Az étel egy klasszikus indiai reggelit vagy desszertet képvisel, és könnyen elkészíthető otthon. A rizs selymes textúrája és a kókusztej íze egy igazán különleges étkezési élményt nyújt. A canjee egy frissítő és tápláló étel, amit bármikor fogyaszthatsz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
50 g Cukor
500 ml Tej
200 ml Kókusztej
500 ml Víz
1 tk. Fahéj
1 tk. Szegfűszeg
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a fölösleges keményítőt.

    Az öblítést addig végezd, amíg a víz tiszta nem lesz. Ez segít abban, hogy a rizs ne legyen ragacsos.

    2

    Egy nagyobb edényben forrald fel a vizet, és add hozzá a rizst. Főzd a rizst 10-15 percig, amíg megpuhul.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az edény aljára.

    3

    Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a tejet, kókusztejet, cukrot, fahéjat és szegfűszeget. Keverd össze, és főzd tovább, amíg a rizs teljesen felszívja a folyadékot, és krémes állagú lesz.

    A tej hozzáadása után folyamatosan keverd, különösen a vége felé, mert könnyen leéghet.

    4

    Hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald, és ízlés szerint szórd meg egy kis vaníliás cukorral a tetejét.

    A vaníliás cukor helyett használhatsz egy kis őrölt fahéjat vagy kókuszreszeléket is.