Cannoli kókuszreszelékkel, csokoládéval és pörkölt pisztáciával díszítve

Cannoli kókuszreszelékkel

A cannoli egy klasszikus olasz desszert, amely a szicíliai konyha egyik legismertebb édessége. Az édes, krémes töltelék és a ropogós tészta kombinációja igazi élvezetet nyújt minden falatban. Az édes kókuszreszelék hozzáadása új dimenzióval gazdagítja a cannolit, míg a csokoládé és a pörkölt pisztácia extra ízvilágot ad. A cannoli elkészítése igazi művészet, de a végeredmény minden fáradozást megér.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
12 db Cannoli tészta
500 g Ricotta sajt
100 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
150 g Tejföl
100 g Kókuszreszelék
1 tk. Fahéj
50 g Csokoládé
30 g Pörkölt pisztácia

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el a cannoli tésztát, ha azt házilag szeretnéd készíteni. Ha bolti tésztát használsz, egyszerűen hagyd azt a megfelelő hőmérsékletre, és készíts elő mindent a töltelékhez.

    A házi tésztához a lisztet, tojásokat és egy csipet sót keverj össze, majd nyújtsd ki vékonyra, és formázd kis hengerekké. Sütés előtt forró olajban aranybarnára süsd.

    2

    A ricotta sajtot tedd egy szűrőbe, hogy a felesleges víz kicsöpögjön, majd tedd egy tálba. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a tejfölt.

    A ricotta lecsöpögtetése segít abban, hogy a cannoli tölteléke ne legyen túl folyós. Ha nincs szűrőd, egy konyharuhával is letörölheted a felesleges nedvességet.

    3

    Keverd alaposan össze, amíg egy sima, homogén tölteléket kapsz. Ezután add hozzá a reszelt kókuszot, és keverd össze.

    A kókuszreszeléket friss kókuszból is reszelheted, hogy még intenzívebb íze legyen.

    4

    A csokoládét olvaszd fel vízgőz felett, majd hagyd egy kicsit hűlni. Ha teljesen lehűlt, adj hozzá egy evőkanál csokoládét a töltelékhez, hogy gazdagabb ízt kapj.

    Ha szeretnéd, hogy a csokoládé szép mintát hagyjon a cannolikon, akkor a csokoládét csurgathatod a töltelék tetejére.

    5

    A pörkölt pisztáciát durvára vágd fel, és tedd félre.

    A pisztáciát a legjobb frissen pörkölve használni, mert az íze sokkal intenzívebb.

    6

    Töltsd meg a cannoli tésztát a kész töltelékkel. A töltelék legyen hűvös, hogy a tésztát ne áztassa el.

    A cannolikat mindig közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, hogy a tészta ropogós maradjon.

    7

    Miután megtöltötted a cannolikat, szórj rá egy kevés reszelt csokoládét és pörkölt pisztáciát. Tálald azonnal!

    A csokoládé és a pisztácia remekül illik a kókuszos töltelékhez, és egy kis extra ropogósságot ad az ételnek.