Először készítsd el a cannoli tésztát, ha azt házilag szeretnéd készíteni. Ha bolti tésztát használsz, egyszerűen hagyd azt a megfelelő hőmérsékletre, és készíts elő mindent a töltelékhez.
A házi tésztához a lisztet, tojásokat és egy csipet sót keverj össze, majd nyújtsd ki vékonyra, és formázd kis hengerekké. Sütés előtt forró olajban aranybarnára süsd.
A ricotta sajtot tedd egy szűrőbe, hogy a felesleges víz kicsöpögjön, majd tedd egy tálba. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a tejfölt.
A ricotta lecsöpögtetése segít abban, hogy a cannoli tölteléke ne legyen túl folyós. Ha nincs szűrőd, egy konyharuhával is letörölheted a felesleges nedvességet.
Keverd alaposan össze, amíg egy sima, homogén tölteléket kapsz. Ezután add hozzá a reszelt kókuszot, és keverd össze.
A kókuszreszeléket friss kókuszból is reszelheted, hogy még intenzívebb íze legyen.
A csokoládét olvaszd fel vízgőz felett, majd hagyd egy kicsit hűlni. Ha teljesen lehűlt, adj hozzá egy evőkanál csokoládét a töltelékhez, hogy gazdagabb ízt kapj.
Ha szeretnéd, hogy a csokoládé szép mintát hagyjon a cannolikon, akkor a csokoládét csurgathatod a töltelék tetejére.
A pörkölt pisztáciát durvára vágd fel, és tedd félre.
A pisztáciát a legjobb frissen pörkölve használni, mert az íze sokkal intenzívebb.
Töltsd meg a cannoli tésztát a kész töltelékkel. A töltelék legyen hűvös, hogy a tésztát ne áztassa el.
A cannolikat mindig közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, hogy a tészta ropogós maradjon.
Miután megtöltötted a cannolikat, szórj rá egy kevés reszelt csokoládét és pörkölt pisztáciát. Tálald azonnal!
A csokoládé és a pisztácia remekül illik a kókuszos töltelékhez, és egy kis extra ropogósságot ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.