A kantalup dinnyét hámozd meg és vágd apró darabokra. Egy turmixgépben pürésítsd a dinnyét, amíg sima, krémes állagú nem lesz.
Győződj meg róla, hogy a dinnye teljesen érett, mert ez nagyban befolyásolja a fagylalt ízét.
A tejszínt és a tejet egy lábasban melegítsd össze a cukorral, és keverd addig, amíg a cukor feloldódik.
Ne forrald fel a tejszínt, csak melegítsd addig, amíg a cukor feloldódik.
Miután a cukor feloldódott, add hozzá a vanília kivonatot és jól keverd össze.
A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliarúd kikapart magjait is.
A pürésített dinnyét add a tejszínes keverékhez, és alaposan keverd el, hogy minden összetevő jól elvegyüljön.
Érdemes a dinnyepürét átszűrni egy szitán, hogy eltávolítsd a rostokat, így a fagylalt simább lesz.
Miután a keverék lehűlt, öntsd a fagylaltgépbe és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.
A keveréket hűtőben érdemes alaposan lehűteni a fagylaltgép használata előtt, hogy a fagylalt krémesebb legyen.
Miután elkészült, tedd a fagylaltot a fagyasztóba, hogy teljesen megszilárduljon.
A fagyasztás során időnként keverd át a fagylaltot, hogy ne képződjenek jégkristályok.
Tálald az elkészült Cantaloupe Ice Cream-t, és élvezd a friss, dinnyés ízeket!
Tálalás előtt vedd ki a fagylaltot a fagyasztóból 10-15 perccel, hogy könnyebben adagolható legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.