Cantaloupe Ice Cream tálalva

Cantaloupe Ice Cream

A Cantaloupe Ice Cream egy frissítő amerikai fagylalt, amely a gazdag dinnyés ízeket ötvözi a krémes tejszínnel. A recept könnyen elkészíthető otthon, és tökéletes választás nyári napokra, amikor egy frissítő, gyümölcsös édességre van szükség. A Cantaloupe Ice Cream az édes, érett kantalup dinnyét használja alapanyagként, amely kiemeli a frissességet és egyedi ízt ad a fagylaltnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Kantalup dinnye
200 ml Tejszín
200 ml Tej
100 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kantalup dinnyét hámozd meg és vágd apró darabokra. Egy turmixgépben pürésítsd a dinnyét, amíg sima, krémes állagú nem lesz.

    Győződj meg róla, hogy a dinnye teljesen érett, mert ez nagyban befolyásolja a fagylalt ízét.

    2

    A tejszínt és a tejet egy lábasban melegítsd össze a cukorral, és keverd addig, amíg a cukor feloldódik.

    Ne forrald fel a tejszínt, csak melegítsd addig, amíg a cukor feloldódik.

    3

    Miután a cukor feloldódott, add hozzá a vanília kivonatot és jól keverd össze.

    A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliarúd kikapart magjait is.

    4

    A pürésített dinnyét add a tejszínes keverékhez, és alaposan keverd el, hogy minden összetevő jól elvegyüljön.

    Érdemes a dinnyepürét átszűrni egy szitán, hogy eltávolítsd a rostokat, így a fagylalt simább lesz.

    5

    Miután a keverék lehűlt, öntsd a fagylaltgépbe és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.

    A keveréket hűtőben érdemes alaposan lehűteni a fagylaltgép használata előtt, hogy a fagylalt krémesebb legyen.

    6

    Miután elkészült, tedd a fagylaltot a fagyasztóba, hogy teljesen megszilárduljon.

    A fagyasztás során időnként keverd át a fagylaltot, hogy ne képződjenek jégkristályok.

    7

    Tálald az elkészült Cantaloupe Ice Cream-t, és élvezd a friss, dinnyés ízeket!

    Tálalás előtt vedd ki a fagylaltot a fagyasztóból 10-15 perccel, hogy könnyebben adagolható legyen.