A padlizsánt hámozd meg, majd vágd kockákra. Sózd meg, és hagyd állni 15-20 percig, hogy kiengedje a keserűséget.
Ha a padlizsán túl sok vizet enged ki, nyomkodd le egy papírtörlővel, hogy ne legyen túl vizes a kész étel.
Az articsókát tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. A póréhagymát vágd fel karikákra, a paradicsomokat pedig apróra kockázd.
A póréhagymát a fehér részéből használd, mivel az íze intenzívebb, mint a zöld része.
Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, és kezdd el pirítani a padlizsánkockákat. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg aranybarna színt kapnak.
Ha túl sok olajat használsz, a padlizsán felszívja, és túlságosan zsíros lesz, ezért érdemes inkább kis adagokban sütni.
A padlizsán után add hozzá a póréhagymát és az articsókát, és párold őket 5-7 percig.
Ha szeretnéd még inkább kiemelni a fűszereket, a hagymát előtte pirítsd üvegesre.
Add hozzá a paradicsomot, az olajbogyót, a zöldborsót, a cukrot, a vörösbor ecetet és az olasz fűszerkeveréket. Keverd össze, majd párold további 10 percig.
Az ecet és a cukor kombinációja adja a caponatának a jellegzetes édes-savanykás ízét.
Amikor minden hozzávaló jól összeértek és a zöldségek megpuhultak, sózd és borsozd ízlés szerint.
Ne hagyd, hogy a caponata túl sűrű legyen. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebb állagot kapj.
Tálald friss bazsalikommal díszítve.
A bazsalikom frissessége és illata kiemeli az étel ízét, és szép zöld színt ad a caponatának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.