Caponata trapanesi stílusban, gazdag padlizsánnal és paradicsommal tálalva

Caponata trapanesi stílusban

A caponata egy hagyományos olasz étel, amely különböző változatokban készül, de a trapanesi stílus különleges ízvilágot ad neki. Az étel gazdag padlizsánnal, paradicsommal, olivabogyóval, és a vörösbor ecet savanykás íze emeli ki a zöldségek gazdag ízét. A caponata különösen népszerű a szicíliai konyhában, és tökéletes választás előételként vagy köretként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Padlizsán
1 db Vöröshagyma
2 szál Zeller
4 db Paradicsom
3 ek. Olívaolaj
50 g Zöld olivabogyó
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Cukor
50 ml Vörösbor ecet
2 ek. Pinia mag
1 ek. Bazsalikom
1 csipet
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt hámozd meg, majd vágd fel kis kockákra. Sózd meg és hagyd pihenni 15-20 percig, hogy kiengedje a felesleges nedvességet.

    A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserűségét és a fölösleges nedvességet.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A zellert vágd vékony szeletekre.

    A hagyma és fokhagyma aprítása segíti, hogy gyorsabban és egyenletesebben piruljanak a serpenyőben.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a vöröshagymát és fokhagymát 3-5 percig.

    Ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, hanem üvegesre piruljon.

    4

    Add hozzá a zellert és a padlizsánt a serpenyőbe, és pirítsd őket 10-12 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.

    A padlizsán gyorsan megszívja az olajat, ezért érdemes közepes lángon pirítani, hogy ne égjen meg.

    5

    Add hozzá a felaprított paradicsomot, az olivabogyót, a cukrot, a vörösbor ecetet, és keverd jól össze.

    A paradicsom és az ecet savanykás íze jól kiegyensúlyozza a padlizsán édességét.

    6

    Hagyd főzni a keveréket 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik, és az ízek összeérnek.

    Ha szükséges, egy kis vizet is adhatsz hozzá, hogy a keverék ne legyen túl sűrű.

    7

    A kész caponatát szórd meg pinia maggal és friss bazsalikommal. Ízesítsd sóval és borssal, majd tálald melegen vagy hidegen.

    A pinia mag és a friss bazsalikom különleges ízt ad a caponatának. Tálalhatod pirított kenyérrel is.