A padlizsánt hámozd meg, majd vágd fel kis kockákra. Sózd meg és hagyd pihenni 15-20 percig, hogy kiengedje a felesleges nedvességet.
A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserűségét és a fölösleges nedvességet.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A zellert vágd vékony szeletekre.
A hagyma és fokhagyma aprítása segíti, hogy gyorsabban és egyenletesebben piruljanak a serpenyőben.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a vöröshagymát és fokhagymát 3-5 percig.
Ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, hanem üvegesre piruljon.
Add hozzá a zellert és a padlizsánt a serpenyőbe, és pirítsd őket 10-12 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.
A padlizsán gyorsan megszívja az olajat, ezért érdemes közepes lángon pirítani, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a felaprított paradicsomot, az olivabogyót, a cukrot, a vörösbor ecetet, és keverd jól össze.
A paradicsom és az ecet savanykás íze jól kiegyensúlyozza a padlizsán édességét.
Hagyd főzni a keveréket 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik, és az ízek összeérnek.
Ha szükséges, egy kis vizet is adhatsz hozzá, hogy a keverék ne legyen túl sűrű.
A kész caponatát szórd meg pinia maggal és friss bazsalikommal. Ízesítsd sóval és borssal, majd tálald melegen vagy hidegen.
A pinia mag és a friss bazsalikom különleges ízt ad a caponatának. Tálalhatod pirított kenyérrel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.