Carimañola zöldségekkel, ropogós külsejével és friss korianderrel

Carimañola zöldségekkel

A Carimañola egy tradicionális kolumbiai étel, amely zöldségekkel töltött, ropogós falatokat kínál. A változatos töltelékek – mint a friss zöldségek és a koriander – gazdagítják az étel ízvilágát, míg a kukoricalisztből készült tészta könnyedén ropogósra sül. Az étel egyszerűen elkészíthető, és tökéletes választás lehet előételként, vendégváró falatként vagy akár főételként is. A Carimañola különlegessége, hogy a zöldségekkel töltött batyuk gazdag ízvilággal és frissességgel örvendeztetik meg a kóstolókat.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Kukoricaliszt
250 ml Víz
2 db Főtt burgonya
100 g Zöldbab
1 db Sárgarépa
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander
2 db Tojás
500 ml Sütőolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, főzd meg, majd törd össze egy tálban.

    A burgonya ne legyen túl vízes, hogy a tészta ne legyen túl lágy!

    2

    A zöldbabot és a sárgarépát apró darabokra vágd fel, a hagymát és a fokhagymát pedig finomra.

    A zöldségeket szintén apróra vágva, könnyebben összeérnek a tésztával.

    3

    Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne pirítsd meg a fokhagymát túlságosan, mert keserűvé válhat!

    4

    Add hozzá a felaprított zöldségeket, és párold őket 5-10 percig, amíg megpuhulnak.

    Ha túl száraznak tűnik a keverék, egy pici vizet is adhatsz hozzá.

    5

    A párolt zöldségeket keverd hozzá a burgonyához, majd sóval és borssal ízesítsd. Friss korianderrel díszítsd.

    A koriander friss íze nagyszerűen illik a zöldségekhez, és felfrissíti az ételt!

    6

    A kukoricalisztet és vizet egy tálban keverd össze, hogy lágy tésztát kapj. Képzeld el, hogy a tészta könnyen formázható, de nem ragad.

    Ha túl száraznak tűnik a tészta, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl lágy, egy kis kukoricalisztet!

    7

    Formázz kis golyókat a tésztából, töltsd meg őket a zöldséges keverékkel, majd formázz belőlük kis batyukat.

    A tészta könnyebben kezelhető, ha nedves kézzel dolgozol!

    8

    A tojásokat verd fel, majd a batyukat mártsd bele a tojásba, és süsd ki forró olajban, amíg aranybarna nem lesz.

    A sütőolaj legyen jól felmelegítve, hogy a batyuk gyorsan aranybarnára süljenek anélkül, hogy átválnának túl olajossá!