Carrot chilla, friss korianderrel tálalva

Carrot chilla

A chilla egy tradicionális indiai étel, amely különböző zöldségekből és fűszerekből készül. A sárgarépa hozzáadása egy különleges frissességet ad az ételnek, miközben a panko zsemlemorzsával és az élesztővel készített tészta tökéletesen ropogósá teszi. A friss koriander és a fűszerek gazdagítják az étel ízvilágát, ami tökéletes választás vegetáriánusoknak és azoknak, akik valami könnyű és ínycsiklandó ételt keresnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Reszelt sárgarépa
100 g Cicorimogyoró liszt (besan)
100 ml Víz
1 tk. Kömény
1 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 ek. Friss koriander
1 csipet
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Reszeld le a sárgarépát és tedd egy nagy tálba. Add hozzá a besan lisztet, sót, köményt, zúzott fokhagymát és apróra vágott zöld chilipaprikát.

    A friss sárgarépa különleges ízt ad a chilla tésztájának, ezért érdemes frissen reszelni.

    2

    Keverd össze a hozzávalókat, majd adj hozzá vizet fokozatosan, hogy sűrű, de folyékony tésztát kapj.

    A tésztának nem szabad túl hígnak lennie, de ne legyen túl sűrű sem, hogy jól elterjedjen a serpenyőben.

    3

    A tésztához adj hozzá friss koriandert, majd alaposan keverd össze.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és kiemeli a fűszerek ízét.

    4

    Egy serpenyőben hevíts egy kevés olajat közepes lángon. Amikor a serpenyő forró, öntsd bele egy adag tésztát és terítsd el egyenletesen.

    A tésztát ne terítsd túl vékonyan, hogy a chilla könnyen megfordítható legyen, de maradjon ropogós.

    5

    Süsd a chilla egyik oldalát aranybarnára, majd fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalt is.

    A megfelelő hőmérséklet segít abban, hogy a chilla ropogós legyen kívülről, miközben a belseje puha marad.

    6

    Tálald a kész carrot chillát friss korianderrel díszítve, és egy kis chutney-val vagy joghurttal.

    A friss koriander és egy kis joghurt tökéletes kiegészítése a fűszeres chilla ízének.