A sárgarépát hámozd meg és reszeld le finomra.
Minél finomabbra reszelsz, annál simább lesz a chutney állaga.
A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd. A gyömbért reszeld le.
A friss gyömbér édes-savanyú ízt ad a chutney-nak, ezért ne spórolj vele!
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket 3-5 percig, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.
Alacsony lángon piríts, hogy a hagyma ne égjen meg, hanem karamellizálódjon.
Add hozzá a reszelt répát, majd keverd össze a fűszerekkel: koriander mag, kömény, fűszerpaprika, só, és fekete bors.
A fűszereket jól keverd el, hogy minden falat gazdagon ízesített legyen.
Öntsd hozzá a cukrot és az ecetet, és főzd alacsony hőmérsékleten 20-25 percig, amíg a chutney sűrűsödik és a fűszerek összeérnek.
Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben keverhető legyen.
Miután a chutney elkészült, hagyd hűlni, majd tálald. Jó választás köretként grillezett húsokhoz, szendvicsekhez vagy sajtok mellé.
Tálalás előtt érdemes hűtőben tárolni egy pár órát, hogy az ízek jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.