A sárgarépát hámozd meg, majd reszeld le finomra.
Minél finomabbra reszeled a sárgarépát, annál könnyebben felszívódik a tejben, és finomabb lesz a desszert textúrája.
Egy közepes méretű edényben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a reszelt sárgarépát. Főzd 5-7 percig, hogy a sárgarépa megpuhuljon és a vaj beivódjon.
A sárgarépát lassú tűzön főzd, hogy megőrizze a színét és ne égjen meg.
Öntsd hozzá a tejet és a kókusztejet, majd forrald fel. Lassú tűzön főzd, amíg a sárgarépa teljesen megpuhul, körülbelül 10-15 percig.
Ha túl sűrűsödne a keverék, egy kis tejet vagy vízet adhatunk hozzá, hogy a megfelelő állagot elérjük.
Add hozzá a cukrot, fahéjat és kardamomot, és keverd alaposan össze. Főzd tovább, amíg a cukor teljesen feloldódik és a keverék besűrűsödik.
A kardamom különleges, édes ízt ad a desszertnek, és jól illik a fahéjhoz.
Amikor a desszert sűrűsödik, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Tálald a payasamot mazsolával és pistáciával díszítve.
A mazsola és pistácia adja a desszert textúráját és gazdagítja az ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.