Carrot payasam, friss pistáciával és mazsolával díszítve

Carrot payasam

A carrot payasam egy hagyományos dél-indiai desszert, amelyet sárgarépából készítenek, és amely a gazdag, édes ízéről ismert. Ezt a desszertet gyakran készítik ünnepekre és vallási szertartásokra. A desszert alapját a sárgarépa, a tej és a kókusztej adja, amelyek együtt egy finom, krémes ételt alkotnak. Az édes íz és a fűszerek, mint a fahéj és kardamom, gazdagítják ezt az ételt, és a mazsola, valamint pistácia teszik igazán különlegessé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sárgarépa
500 ml Tej
200 ml Kókusztej
100 g Cukor
2 ek. Vaj
0.5 tk. Fahéj
1 tk. Zúzott kardamom
1 ek. Pistácia
1 ek. Mazsola

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát hámozd meg, majd reszeld le finomra.

    Minél finomabbra reszeled a sárgarépát, annál könnyebben felszívódik a tejben, és finomabb lesz a desszert textúrája.

    2

    Egy közepes méretű edényben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a reszelt sárgarépát. Főzd 5-7 percig, hogy a sárgarépa megpuhuljon és a vaj beivódjon.

    A sárgarépát lassú tűzön főzd, hogy megőrizze a színét és ne égjen meg.

    3

    Öntsd hozzá a tejet és a kókusztejet, majd forrald fel. Lassú tűzön főzd, amíg a sárgarépa teljesen megpuhul, körülbelül 10-15 percig.

    Ha túl sűrűsödne a keverék, egy kis tejet vagy vízet adhatunk hozzá, hogy a megfelelő állagot elérjük.

    4

    Add hozzá a cukrot, fahéjat és kardamomot, és keverd alaposan össze. Főzd tovább, amíg a cukor teljesen feloldódik és a keverék besűrűsödik.

    A kardamom különleges, édes ízt ad a desszertnek, és jól illik a fahéjhoz.

    5

    Amikor a desszert sűrűsödik, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Tálald a payasamot mazsolával és pistáciával díszítve.

    A mazsola és pistácia adja a desszert textúráját és gazdagítja az ízét.