Causa de palta avokádóval, friss tenger gyümölcseivel és korianderrel díszítve

Causa de palta (avokádóval)

A Causa de palta egy tradicionális perui étel, amely az avokádó és a krémes burgonya tökéletes kombinációját hozza létre. Az étel a tenger gyümölcseivel dúsítva különleges, de mégis egyszerű és frissítő választás. Az avokádó gazdag, krémes textúrája és az ínycsiklandó tenger gyümölcsei tökéletesen illenek össze ebben a remek ételben. Tálaljuk hidegen, hogy igazán frissítő élményt nyújtson minden étkezés során.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Főtt burgonya
2 db Avokádó
2 db Fokhagyma
2 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
200 g Tenger gyümölcsei (rák, tonhal, stb.)
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt burgonyát hámozd meg, és törd össze egy nagy tálban, hogy sima pürét kapj.

    Ha a burgonya túl kemény, pótold egy kis vízzel, hogy könnyebben törd össze.

    2

    Az avokádót hámozd meg, vágd félbe, távolítsd el a magját, majd villával törd össze.

    Az avokádót akkor válaszd, amikor még érett, de nem túl puha, hogy a textúrája jól illeszkedjen a püréhez.

    3

    A fokhagymát apróra vágd, és add hozzá az avokádóhoz. Keverd össze a fokhagymát, avokádót, citromlevet, sót és borsot.

    A fokhagyma és a citromlé frissítő ízt ad az ételnek, ne hagyd ki őket!

    4

    A pürésített burgonyát is keverd hozzá az avokádó keverékhez, és alaposan dolgozd össze, hogy egy sima, egységes masszát kapj.

    Ha túl sűrű, egy kis olívaolajat vagy vizet adva lágyíthatod.

    5

    A tenger gyümölcseit (rák vagy tonhal) tedd a keverék tetejére, és díszítsd korianderrel.

    A tenger gyümölcsei nagyon jól illenek az avokádóhoz, és egy különleges ízt adnak az ételnek.

    6

    Tálald hidegen, és élvezd a friss, ínycsiklandó causát.