A céklát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy kisebb kockákra. Egy lábasban főzd meg forrásban lévő vízben 20 percig, amíg puha lesz.
A céklát előre is megfőzheted, így időt spórolhatsz. A főzővízbe tegyél egy csipet sót, hogy megőrizze a cékla színét.
A fehérbabot öblítsd le alaposan folyó víz alatt.
Ha konzerv babot használsz, alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges nátriumot.
A vöröshagymát vágd vékony szeletekre.
A vöröshagyma erősségét csökkentheted, ha szeletelés után hideg vízbe áztatod pár percig.
A diót száraz serpenyőben pirítsd meg 3-4 perc alatt, majd törd durvára.
A dió pirítása kiemeli az ízét. Vigyázz, ne égesd meg!
Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a citromlevet, a sót és a borsot.
Kóstold meg az öntetet, és ízlés szerint igazítsd a hozzávalók arányát.
Egy nagy salátástálban keverd össze a rukkolát, a főtt céklát, a fehérbabot és a vöröshagymát.
A salátát csak közvetlenül tálalás előtt keverd össze, hogy a rukkola ne essen össze.
Locsold meg az öntettel, majd szórd meg a pirított dióval.
Az öntetet ne öntsd rá az egész salátára egyszerre, hanem fokozatosan adagold, hogy ne legyen túl nedves.
Azonnal tálald, frissen fogyasztva a legjobb.
A saláta akkor a legfinomabb, ha a hozzávalók frissek és ropogósak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.