Céklás babos saláta diós öntettel tálalva

Céklás babos saláta

A cékla és a fehérbab kiváló kombinációja egy könnyű, de tápláló salátának. A cékla édes földes íze remekül harmonizál a balzsamecetes öntettel és a dió ropogós textúrájával. A fehérbab fehérjetartalma miatt ez az étel nemcsak finom, hanem laktató is, így tökéletes választás lehet egy könnyű ebédhez vagy vacsorához. A pirított dió még gazdagabb ízt ad a salátának, míg a rukkola enyhén borsos íze frissességet biztosít. Egy tápláló és színes fogás, amely bármilyen évszakban tökéletes választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Cékla
150 g Fehérbab
1 db Vöröshagyma
50 g Rukkola
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Balzsamecet
1 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors
30 g Dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy kisebb kockákra. Egy lábasban főzd meg forrásban lévő vízben 20 percig, amíg puha lesz.

    A céklát előre is megfőzheted, így időt spórolhatsz. A főzővízbe tegyél egy csipet sót, hogy megőrizze a cékla színét.

    2

    A fehérbabot öblítsd le alaposan folyó víz alatt.

    Ha konzerv babot használsz, alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges nátriumot.

    3

    A vöröshagymát vágd vékony szeletekre.

    A vöröshagyma erősségét csökkentheted, ha szeletelés után hideg vízbe áztatod pár percig.

    4

    A diót száraz serpenyőben pirítsd meg 3-4 perc alatt, majd törd durvára.

    A dió pirítása kiemeli az ízét. Vigyázz, ne égesd meg!

    5

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a citromlevet, a sót és a borsot.

    Kóstold meg az öntetet, és ízlés szerint igazítsd a hozzávalók arányát.

    6

    Egy nagy salátástálban keverd össze a rukkolát, a főtt céklát, a fehérbabot és a vöröshagymát.

    A salátát csak közvetlenül tálalás előtt keverd össze, hogy a rukkola ne essen össze.

    7

    Locsold meg az öntettel, majd szórd meg a pirított dióval.

    Az öntetet ne öntsd rá az egész salátára egyszerre, hanem fokozatosan adagold, hogy ne legyen túl nedves.

    8

    Azonnal tálald, frissen fogyasztva a legjobb.

    A saláta akkor a legfinomabb, ha a hozzávalók frissek és ropogósak.