Céklás padlizsán curry lime-mal

Céklás padlizsán curry lime-mal

A céklás padlizsán curry lime-mal egy ínycsiklandó és tápláló fogás, amely a kókusztejes alap krémességét ötvözi a cékla édeskés ízével és a padlizsán enyhén füstös aromájával. A lime citrusos frissessége tökéletes egyensúlyt teremt, miközben a koriander egzotikus jegyeket ad az ételhez. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, mégis különleges, és garantáltan lenyűgözi az asztalnál ülőket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
370 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Cékla
400 g Padlizsán
400 ml Kókusztej
2 tk. Currypor
10 g Gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
20 ml Olívaolaj
1 db Lime
10 g Friss koriander
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát hámozd meg és vágd kockákra. A padlizsánt szintén kockázd fel, és enyhén sózd be. Hagyd állni 10 percig, majd töröld le róla a nedvességet.

    A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserű ízét és csökkenti a nedvességtartalmát, így jobban fog pirulni.

    2

    Hevíts olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg a padlizsánt, amíg aranybarna lesz. Tedd félre.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert a padlizsán nem fog szépen pirulni, hanem inkább párolódni fog. Inkább több részletben pirítsd.

    3

    Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért. Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg őket 2-3 percig.

    A gyömbért reszelve is hozzáadhatod, így intenzívebb ízt kapsz.

    4

    Add hozzá a céklakockákat, majd szórd meg curryporral. Öntsd fel kókusztejjel, és főzd közepes lángon 15 percig.

    Ha nincs curryporod, használhatsz currypasztát is, de ebben az esetben kevesebbet tegyél bele, mert erősebb az íze.

    5

    Keverd vissza a padlizsánt a currybe, és főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Óvatosan keverd, hogy a padlizsán ne törjön össze.

    6

    Ízesítsd a curry-t sóval, borssal és facsart lime levével. Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A lime levét a végén add hozzá, hogy megőrizze frissességét. Ha nincs friss koriandered, használhatsz petrezselymet is.