A céklát hámozd meg és vágd kockákra. A padlizsánt szintén kockázd fel, és enyhén sózd be. Hagyd állni 10 percig, majd töröld le róla a nedvességet.
A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserű ízét és csökkenti a nedvességtartalmát, így jobban fog pirulni.
Hevíts olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg a padlizsánt, amíg aranybarna lesz. Tedd félre.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert a padlizsán nem fog szépen pirulni, hanem inkább párolódni fog. Inkább több részletben pirítsd.
Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért. Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg őket 2-3 percig.
A gyömbért reszelve is hozzáadhatod, így intenzívebb ízt kapsz.
Add hozzá a céklakockákat, majd szórd meg curryporral. Öntsd fel kókusztejjel, és főzd közepes lángon 15 percig.
Ha nincs curryporod, használhatsz currypasztát is, de ebben az esetben kevesebbet tegyél bele, mert erősebb az íze.
Keverd vissza a padlizsánt a currybe, és főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Óvatosan keverd, hogy a padlizsán ne törjön össze.
Ízesítsd a curry-t sóval, borssal és facsart lime levével. Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.
A lime levét a végén add hozzá, hogy megőrizze frissességét. Ha nincs friss koriandered, használhatsz petrezselymet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.