A quinoát alaposan öblítsd át folyó víz alatt, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, amíg megpuhul és a víz elpárolog.
Az alapos öblítés eltávolítja a quinoa felületéről a szaponinokat, amelyek keserű ízt adhatnak.
A céklát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy kisebb darabokra. A sárgarépát vágd vékony csíkokra.
A cékla vágásakor használj kesztyűt, hogy elkerüld a kéz elszíneződését.
A csicseriborsót öblítsd le, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a csicseriborsót köménymaggal 3-4 percig.
A pirítás előtt alaposan szárítsd meg a csicseriborsót, hogy ropogósabb legyen.
Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és szeleteld fel.
Az avokádó akkor jó, ha enyhe nyomásra puha, de nem túl érett.
Egy nagy tálban rendezd el a megfőtt quinoát, a friss spenótot, a pirított csicseriborsót, a céklát, a sárgarépát és az avokádószeleteket.
A tál összeállításakor figyelj a színekre és a textúrákra, hogy étvágygerjesztő legyen.
Locsold meg citromlével, szórd meg szezámmaggal, és ízlés szerint adj hozzá még egy kevés olívaolajat.
A citromlé segít megőrizni az avokádó színét, és friss ízt kölcsönöz az ételnek.
Azonnal tálald, frissen fogyasztva a legjobb.
A tálat előre is összeállíthatod, de az avokádót csak tálalás előtt add hozzá, hogy ne barnuljon meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.