Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd kihűlni.
A quinoát főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a kesernyés ízű saponinokat.
A főtt céklát hámozd meg, és vágd vékony szeletekre vagy kisebb kockákra.
Készítheted előre a céklát, hogy időt spórolj. A boltban kapható előfőzött céklát is használhatod.
Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és szeleteld fel.
Az avokádó akkor jó, ha enyhe nyomásra puha. Ha kemény, hagyd pár napig érni szobahőmérsékleten.
Egy nagy tálban keverd össze a quinoát, rukkolát és a céklát. Helyezd a tetejére az avokádót és a pirított magvakat.
A Buddha-tál lényege, hogy színes és változatos legyen, ezért bátran variálhatod a hozzávalókat.
Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot egy kis tálban, majd locsold meg vele a Buddha-tálat.
Az öntetbe adhatsz egy kis mézet vagy juharszirupot is, hogy édesebb legyen.
Szórd meg friss petrezselyemmel, és azonnal tálald.
A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például koriandert vagy mentát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.