Céklás quinoa wok currys tahini tofuval tálalva

Céklás quinoa wok currys tahini tofuval

Ez a céklás quinoa wok currys tahini tofuval egy tökéletes egytálétel azok számára, akik egy gyorsan elkészíthető, de ízekben gazdag vegán fogásra vágynak. A quinoa könnyű és tápláló alapot ad, a pirított tofu ropogós textúrát biztosít, míg a sült cékla édeskés, földes íze harmonizál a curry fűszerességével. A tahini selymes textúrája és enyhén diós íze egyedi karaktert ad az ételnek. A fekete szezámmag és a koriander frissességet és kontrasztot ad az ételnek, amely nemcsak egészséges, hanem rendkívül ízletes is. Tökéletes hétköznapi ebéd vagy vacsora, amely gyorsan elkészíthető és laktató.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Quinoa
200 g Cékla
200 g Tofu
1 ek. Tahinipaszta
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 tk. Currypor
1 tk. Kurkuma
1 db Friss lime
2 ág Friss koriander
1 ek. Fekete szezámmag
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.

    A quinoa főzéséhez használj enyhén sós vizet.

    2

    A céklát hámozd meg, vágd vékony szeletekre, majd süsd 180°C-on 20 percig, amíg enyhén karamellizálódik.

    A cékla sütéséhez használhatsz egy kevés olívaolajat és balzsamecetet, hogy még ízletesebb legyen.

    3

    A tofut vágd kisebb kockákra, majd keverd össze 1 evőkanál lime levével és egy kevés szójaszósszal. Hagyd pácolódni 10 percig.

    A tofu pácolásához adhatsz egy kis reszelt gyömbért és fokhagymát is.

    4

    Egy wokban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd el.

    A wokban való pirításhoz használj magas hőfokot és folyamatos keverést.

    5

    Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd add hozzá a sült céklát. Öntsd fel a kókusztejjel, és főzd további 10 percig.

    Kóstold meg a curryt, és ha szükséges, adj hozzá még curryt vagy kurkumát.

    6

    Közben egy másik serpenyőben süsd aranybarnára a pácolt tofut 5-7 perc alatt.

    A tofut sütheted olajban vagy kókuszolajban is.

    7

    A tahinipasztát keverd össze 1 evőkanál lime levével, majd csorgasd a currys céklára, és keverd össze.

    A tahini paszta krémesebb állagot és gazdagabb ízt kölcsönöz az ételnek.

    8

    Tálaláskor helyezd a quinoát egy mély tálba, majd rendezd el rajta a wokban sült currys céklát és a sült tofut. Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel.

    A tálalásnál használhatsz pirított mandulát vagy kesudiót is.

    9

    Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és színes wokos ételt!

    A wokos ételt kínálhatod rizzsel vagy tésztával is.