A cendol tésztát készítsd elő. Ha házi tésztát használsz, készítsd el a tésztát és főzd meg forró vízben, amíg megpuhul. Ha kész cendolt vásárolsz, akkor csak öblítsd le hideg vízzel.
A tészta frissítéséhez mindig friss vizet használj, hogy megtartsd a textúráját.
A durián pépet tedd egy tálba, és ha szükséges, egy kevés vízzel hígítsd, hogy könnyen keverhető legyen.
A durián erős ízű, így először érdemes kipróbálni, hogy mennyit adsz hozzá, ha nem vagy hozzászokva a sajátos ízéhez.
A kókusztejet egy kis cukorral és, ha szeretnéd, pandan levéllel forrald fel, majd hűtsd le. A pandan levelek egyedülálló illatot és ízt adnak a kókusztejnek.
Ha nincs pandan levél, helyettesítheted vaníliával is, de akkor más lesz az ízélmény.
Egy pohárba helyezd a cendol tésztát, adj hozzá jeget, majd öntsd rá a frissen elkészített kókusztejet.
A jégkockákat előre összetörheted, hogy finomabb, könnyen szürhető állagot kapj.
A durián pépet kanalazd a tetejére, és tálald frissen, hidegen.
A durián íze dominálhat, így ha nem szereted az intenzív gyümölcsöket, adj kevesebb pépet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.