Cendol duriánnal, kókusztejjel tálalva, friss tésztával és jégkockákkal

Cendol duriánnal

A cendol egy népszerű délkelet-ázsiai desszert, amelyet elsősorban Malajziában és Indonéziában fogyasztanak. A friss cendol tészta, amely zöld színű és édes kókusztejjel van öntve, az egyik legkedveltebb nyári étel. A durián, a híres és karakteres ízű gyümölcs hozzáadásával a cendol egyedi ízvilágot nyújt, amelyet az édesszájúak imádni fognak. Az étel egyesíti a friss, enyhén édes tésztát és a gazdag kókusztejet, amelyet a durián erős, krémes íze gazdagít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Cendol tészta
100 g Durián pép
250 ml Kókusztej
1 csésze Jégkockák
2 ek. Cukor
1 db Pandan levelek (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cendol tésztát készítsd elő. Ha házi tésztát használsz, készítsd el a tésztát és főzd meg forró vízben, amíg megpuhul. Ha kész cendolt vásárolsz, akkor csak öblítsd le hideg vízzel.

    A tészta frissítéséhez mindig friss vizet használj, hogy megtartsd a textúráját.

    2

    A durián pépet tedd egy tálba, és ha szükséges, egy kevés vízzel hígítsd, hogy könnyen keverhető legyen.

    A durián erős ízű, így először érdemes kipróbálni, hogy mennyit adsz hozzá, ha nem vagy hozzászokva a sajátos ízéhez.

    3

    A kókusztejet egy kis cukorral és, ha szeretnéd, pandan levéllel forrald fel, majd hűtsd le. A pandan levelek egyedülálló illatot és ízt adnak a kókusztejnek.

    Ha nincs pandan levél, helyettesítheted vaníliával is, de akkor más lesz az ízélmény.

    4

    Egy pohárba helyezd a cendol tésztát, adj hozzá jeget, majd öntsd rá a frissen elkészített kókusztejet.

    A jégkockákat előre összetörheted, hogy finomabb, könnyen szürhető állagot kapj.

    5

    A durián pépet kanalazd a tetejére, és tálald frissen, hidegen.

    A durián íze dominálhat, így ha nem szereted az intenzív gyümölcsöket, adj kevesebb pépet.